Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Gebroeders Coronel pakken alvast eerste 'zege' in Dakar Rally 2024

De gebroeders Coronel, tweeling Tim en Tom, zijn aangekomen in Saoedi-Arabië voor de Dakar Rally 2024. Daar reed men deze dinsdag de eerste testmeters in de woestijn. Met succes. Tom Coronel praat ons bij.

Coronel dakar 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Aanstaande vrijdag begint in Saoedi-Arabië de nieuwste editie van de Dakar Rally. In 2024 moeten de deelnemers twaalf etappes en een proloog afleggen. In totaal worden er 7.289 kilometer afgelegd tijdens de zwaarste rally ter wereld, die op 19 januari ten einde komt.

Tim en Tom Coronel zijn inmiddels aangekomen in het Midden-Oosten en op dinsdag reden ze de eerste meters in de Desert Lion. De Century Racing CR6, 400 pk schoon aan de haak, doorstond de eerste test in Saoedi-Arabië met succes, zo laat Tom telefonisch weten aan RacingNews365.

"De eerste run was helemaal oké!', jubelt hij. Eerst moest er wel een kinderziekte worden verholpen, maar dat was zo gepiept. "We hadden wat problemen met het bandenaflaatsysteem, dus daar moesten we nog even mee aan het werk. Uiteindelijk was het een klein probleempje, dat nu is opgelost. Woensdagochtend gaan we zeker nog een testrun doen."

Artikel gaat verder onder de afbeelding

			© Tom Coronel
	© Tom Coronel

Glimlach

Met Tim achter het stuur en Tom als navigator genoot de tweeling met volle teugen van de eerste test in de woestijn. "We hadden een run gedaan en Tim begon meteen te lachen. 'Alsof we de laatste dag vorig jaar zijn uitgestapt', zei hij. Zo voelde de auto ook en zo ging het navigeren ook. Tim was helemaal blij en ik ook. Alles voelt solid, sterk, geen lekkages of dat soort dingen. De auto voelde erg, erg, erg goed aan zelfs. We hebben een paar kleine duintjes gehad en we zijn heel tevreden.

De Coronelletjes zijn tot in de puntjes voorbereid op Dakar 2024 en mede daarom ging het volgens Tom nu al zo goed. De echte vuurdoop volgt vrijdag pas tijdens de proloog, maar Tom heeft er nu al alle vertrouwen in. De eerste 'overwinning' is immers al binnen.

"Alles ziet er heel goed uit. Het team was hier al twee dagen eerder dan de rest. Het team was de allereerste die op de bivouac (het terrein waarop alle teams aan hun auto's kunnen sleutelen voor en na de etappes, red.) stond. Die hebben we dus alvast gewonnen", knipoogt Tom. "Er is heel veel rust in het team, dat merk ik. Dat heeft alles met de voorbereiding te maken. Nog nooit hebben we denk ik zo'n goede voorbereiding gehad."

Artikel gaat verder onder de afbeelding

			© Tom Coronel
	© Tom Coronel

Ervaring

Al met al gaan Tim en Tom de Dakar Rally vol goede moed tegemoet. De twee gaan hun ervaring laten gelden, belooft Tom. "Ik zie wel een hoop snellere auto's vergeleken met vorig jaar, maar zo gaat dat: elke keer komen er weer nieuwe, snellere jongens aan."

"De ervaring die Tim en ik echter hebben, bij elkaar opgeteld dertig jaar aan ervaring, daar moeten we het van hebben. Het navigeren, met de twee tablets, ging ook heel goed. Ik had de smaak meteen te pakken. Er is rust! Alles voelt goed en is onder controle", zo sluit hij met een lach op het gezicht af.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen