Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Geen kwaad bloed tussen Verstappen en Leclerc: "Kunnen er nu om lachen"

Max Verstappen en Charles Leclerc racen al tegen elkaar sinds hun kartperiode. Dit ging niet altijd zonder slag of stoot, maar de F1-coureurs kijken er nu met een glimlach op terug.

Verstappen Leclerc Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Formule 1-coureurs Charles Leclerc en Max Verstappen vechten het dit seizoen niet voor het eerst uit tegen elkaar. De twee kennen elkaar al sinds hun jeugd, waar ze tegen elkaar raceten. Dit ging er soms hard aan toe, maar van een rivaliteit is geen sprake. De twee coureurs kunnen er nu vooral om lachen.

"Het zijn mooie herinneringen", blikt Verstappen terug bij onder meer RacingNews365. "Je zou kunnen zeggen dat we samen zijn opgegroeid en onze kartjaren samen hebben doorlopen vanaf een jaar of twaalf." De regerend wereldkampioen kan alleen maar tevreden zijn. "Beiden hebben we nu de F1 gehaald, net als natuurlijk George (Russell) en Carlos (Sainz), die we ook al tegenkwamen op de kartbaan."

Verstappen: 'We zijn nu volwassener'

De verhitte gevechten in de karts hebben nu plaatsgemaakt voor het serieuze werk. Verstappen moet zijn titel verdedigen, terwijl Leclerc met Ferrari nu het wereldkampioenschap leidt. "Het is mooi om te zien", zegt de Limburger over de strijd met zijn leeftijdsgenoot. "En ik hoop dat het huidige gevecht nog lang kan doorgaan."

"Zoals Charles al eerder heeft gezegd zijn we nu veel volwassener en rijden we beide in de Formule 1. We rijden voor topteams en vechten voor de raceoverwinningen. Wat er vroeger in de kartdagen is gebeurd, daar kunnen we nu om lachen. Mooie tijden!"

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem