Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Gefrustreerde Albon looft De Vries: "De zusters moesten vanwege mijn hartslag de tv uitzetten"

Alex Albon blikt terug op het GP-weekend in Italië die hij door zijn blindedarmontsteking van de zijlijn moest meemaken. Hij laat weten nu fit genoeg te zijn voor Singapore.

Albon Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Alex Albon keert na zijn blindedarmontsteking in Singapore terug in de Formule 1. Een lange tijd was het onzeker of hij dit weekend in het stoeltje zou gaan stappen of dat we Nyck de Vries opnieuw als vervanger zouden zien fungeren.

De coureur van Williams laat weten fit genoeg te zijn voor het GP-weekend, maar houdt in zijn achterhoofd dat het een erg zware race wordt.

"Ik ben er klaar voor", is Albon stelling te horen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ik voel me zo fit als het kan. Ik heb bijna twee weken kunnen trainen om te kunnen zijn waar ik nu ben."

"We zullen zien hoe het gaat. We blijven realistisch en we weten dat dit de meest lastige race is van het jaar. Dus daar moeten we rekening mee houden. Maar ik voel me goed. Ik heb gekart en dat voelde oké. Ik heb geen pijn."

Albon looft De Vries

Door de blindedarmontsteking moest Albon vanzelfsprekend onder het mes en miste daardoor de Grand Prix. En dat terwijl de bolide van Williams juist goed past bij het snelle Monza. Albon's vervanger, De Vries, pakte zelfs punten. Albon keek vanuit het ziekenhuis gefrustreerd toe, zo laat hij weten.

"Ik moest eigenlijk een paar dagen slapen. Maar ik werd een half uur voor de race wakker dus ik kon de race kijken. Het was frustrerend om te zien. Mijn hartslag ging daardoor een beetje omhoog. Ze (de verplegers, red.) bleven me monitoren en ze moesten op een gegeven moment de TV zelfs uitzetten."

"Ik was gefrustreerd omdat we op vrijdag zo'n goede auto hadden. Toen ik zaterdag wakker werd moesten we de keuze maken of we het risico zouden moeten nemen om te rijden. Maar we hebben uiteindelijk de juiste keuze gemaakt."

Hoewel Albon het graag zelf had gedaan, looft hij de prestaties van De Vries. "Nyck heeft het natuurlijk erg goed gedaan. We wisten dat het een goede race voor ons werd, maar hij bracht de punten binnen, wat goed is voor het team."

Hoe gaat de Williams het doen in Singapore?

Het stratencircuit van Marina Bay in Singapore is heel anders dan Monza. In Monza gaat het vooral om topsnelheid en lage downforce terwijl in Singapore het gaat om het snel door de bochten gaan en hoge downforce. Aangezien de Williams juist sterk is op de rechte stukken denkt Albon niet dat de auto hier ook zo goed zal zijn als in Monza, maar toch blijft hij optimistisch.

"Je weet het nooit. We hebben onszelf op sommige circuits een beetje verrast, dus we gaan er gewoon voor. Op dit circuit is downforce belangrijk en er zijn heel wat bochten. Dus het is een groot verschil met Monza, maar we zullen zien."

Ook interessant:

Waarom de coureurs de GP van Singapore de zwaarste race op de kalender vinden

De Grand Prix van Singapore is een bijzondere race op de kalender, onder andere doordat het een 'nachtrace' is. Het is compleet in contrast met de Europese races en vooral de laatst gereden race in Monza. De race op het Marina Bay Street Circuit wordt door de coureurs vaak gezien als de zwaarste race op de kalender. In deze video leggen we uit waarom.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"