Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Gefrustreerde Ricciardo wijst naar zijn auto na dramatisch weekend: "Pijnlijk"

Daniel Ricciardo kende een dramatisch Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië. De Australiër kwam mede door een spin niet verder dan de zestiende plaats en wijst naar de auto.

XPB 1265874 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het is nog niet de seizoensstart waar Daniel Ricciardo op had gehoopt. De RB-coureur lag in Bahrein in de clinch met teamgenoot Yuki Tsunoda en moest het een week later met de zestiende plaats doen in Saoedi-Arabië. Een langzame pitstop en een spin hielpen niet, maar Ricciardo wijst vooral naar de auto.

"We vonden een paar dingen gedurende het weekend", vertelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "We beginnen altijd met optimisme aan een race, maar ik denk dat het sowieso een zware strijd was geworden. Niet alles werkt 100% en we zien dat de auto enkele gebreken heeft. Dat moet worden opgelost voor de volgende race."

In de openingsfase ging het al mis, stelt de doorgaans goedlachse coureur. "Tijdens de safety car maakte iedereen een pitstop. Wij hadden een hele langzame stop en daarna zaten we vast in een DRS-trein. En aan het einde maakte ik nog een foutje en spinde ik. Het was een lastige race."

Optimistisch

Ricciardo wil echter niet te negatief overkomen. "Ik blijf optimistisch omdat ik weet dat we wat zaken verkeerd hebben aangepakt. Met een goede auto kunnen we het stukken beter doen. Het waren drie pijnlijke dagen, maar ik wil het vertrouwen niet verliezen. Het is niet de seizoensstart waar we op gehoopt hadden, maar het is tegelijkertijd pas de tweede race. Nu gaan we naar Australië en we moeten blijven pushen. Dan wordt het een goed weekend."

Maar wat is er dan precies aan de hand met de bolide? "Het gaat om efficiëntie produceren. Een aantal zaken klopten niet helemaal. Ik voelde het tijdens de kwalificatie. In Bahrein lag het aan mij en liet ik tijd liggen. Maar vrijdag bleef ons niveau gelijk terwijl de anderen verbeterden. Dat was een signaal en ik kon voelen dat ik de limiet van de auto bereikte. We vonden wat achteraf, maar dan zit je natuurlijk al in parc fermé. En ook al was dat niet het geval geweest, dan denk ik niet dat we het binnen 24 uur op hadden kunnen lossen."

En de spin? Was dat ook de auto? "Ik reed iets te hard over de kerbstone heen. Dat veroorzaakte de spin. Ik wilde niet zoveel kerb pakken, maar het was misschien een stukje frustratie van mijn kant. Uiteraard is het niet mijn intentie om te spinnen. Geen excuses."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China