Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Geldschieter verklaart aanspannen rechtszaak tegen De Vries

Nyck de Vries wordt door één van zijn geldschieters, vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst, voor de rechter gesleept na een meningsverschil over terugbetalingen. Schothorst zegt dat het helaas niet op een andere manier lukte om een oplossing te vinden.

De Vries Abu Dhabi Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries begint over enkele weken aan zijn eerste volledige Formule 1-seizoen nadat hij in 2022 al eenmalig in actie kwam tijdens de Grand Prix van Italië. De AlphaTauri-coureur deed dat toentertijd voor Williams en mag in 2023 een volledig jaar rijden bij het zusterteam van Red Bull. Hiermee wordt een droom voor De Vries werkelijkheid, maar voorafgaand aan het seizoen moet hij zich ook focussen op een situatie naast het racen.

Een geldschieter van De Vries, vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst, sleept de coureur namelijk voor de rechter om zo de contracten van De Vries in te zien. De twee partijen zijn het oneens over de terugbetaling aan Schothorst: in 2018 leende de miljonair 250.000 euro aan De Vries, met 3% rente per jaar en de afspraak om de helft van De Vries zijn F1-inkomsten af te staan.

Na 2022 zou de lening komen te vervallen als De Vries geen F1-coureur zou zijn tegen die tijd. Hier zit het meningsverschil, want die ene invalbeurt bij Williams ziet Schothorst wel als 'het hebben van een zitje', terwijl De Vries het ziet als zijn taak als reservecoureur.

Tegenover De Telegraaf reageert Schothorst op de situatie. "Laat ik vooropstellen dat ik het fantastisch vind voor Nyck dat hij succesvol is geworden als Formule 1-coureur en dat er in augustus twee Nederlandse coureurs aan de start staan van de Dutch Grand Prix", zo trapt hij af, om vervolgens in te gaan op de rechtszaak.

"We hebben in de carrière van De Vries geïnvesteerd op een cruciaal moment en toen niemand anders dat meer wilde doen. We verschillen nu van mening over de uitleg van de overeenkomst die we destijds met elkaar zijn aangegaan. Dat soort dingen gebeurt en daardoor ontkomen we er helaas niet aan om de zaak aan de rechter voor te leggen."

"We hadden het liever anders gezien, maar dat neemt niet weg dat ik als autosportfan Nyck al het mogelijke succes wens in het vervolg van zijn carrière", aldus Schothorst. De rechtbank van Amsterdam zal op 3 februari 2023 uitspraak doen.

Ook interessant:

Zo moet het nieuwe Amerikaanse F1-team eruit gaan zien

Andretti en Cadillac hebben grootse plannen om toe te treden tot de Formule 1. Hoe gaan ze dat doen en hoe komt het team er uit te zien? We leggen het je uit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend