Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gematste Hamilton wil van geen wijken weten en zal FIA-verbod volledig negeren

Lewis Hamilton heeft aangegeven toch gewoon juwelen te zullen dragen tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco, dat terwijl de uitzondering op het verbod die speciaal voor hem gemaakt is dan ten einde komt.

Lewis Hamilton zal naar eigen zeggen tijdens de Grand Prix van Monaco eind mei gewoon de juwelen blijven dragen die hij tegen die tijd eigenlijk zou hebben moeten laten verwijderen. De deadline die voor hem gesteld is, is hij van plan te negeren. De zevenvoudig wereldkampioen heeft gedreigd de piercings die niet makkelijk te verwijderen zijn te zullen blijven dragen in Monaco, evenals een viertal horloges. Dat terwijl de FIA al coulant was naar Hamilton toe bij het handhaven van een regel die al lang in de reglementenboeken staat. Al sinds 2005 is het verboden om in de cockpit juwelen te dragen, evenals niet FIA-gehomologeerde kleding. Die regel werd nauwelijks nageleefd en daar werd ook niet actief op gecontroleerd, tot dit jaar. De nieuwe wedstrijdleiders Eduardo Freitas en Niels Wittich achten de regel wel belangrijk vanwege veiligheidsrisico's in het geval van een crash.

Hamilton riskeert straf

Vanaf dit weekend maakt het niet dragen van juwelen deel uit van de technische inspectie van de auto (en dus ook de coureur). Teams moeten nu op een officieel document bevestigen dat niet alleen de auto legaal is, maar ook dat de coureurs geen juwelen dragen. Hamilton gaf pas op het allerlaatste moment toe, nadat hij eerder nog had geroepen het oké zou hebben gevonden als hij zou worden uitgesloten van deelname - 'we hebben immers een reservecoureur'. Een medische evaluatie wees uit dat er piercings zijn waar medisch ingrijpen voor nodig is om die te verwijderen. Daarom werd voor Hamilton een uitzondering gemaakt. Hij krijgt drie weken extra om de resterende items te verwijderen en die deadline loopt in Monaco dus af. Verwijdert hij de items niet, dan riskeert hij een straf. Andere teams zouden dan bvendien protest aan kunnen tekenen tegen de deelname van de #44-auto, aangezien de inschrijving niet conform de reglementen is. Maar Hamilton wil dus van geen wijken weten: "Er is nu een uitzondering voor mij gemaakt en er zal een uitzondering voor het hele jaar worden gemaakt", zo zegt hij tegenover onder andere RacingNews365. "Trouwringen zijn bijvoorbeeld toegestaan", vervolgt hij, om vervolgens de uitdaging aan te gaan: "Ik draag de volgende keer vier horloges."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten