Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Genietende Verstappen voorzichtig: "Vooruitgang geboekt, maar verliezen op Ferrari"

Max Verstappen moest aan het einde van de eerste trainingsdag in Melbourne genoegen nemen met P2, op tweede tienden van dagsnelste Charles Leclerc. Eerder moest hij in VT1 nog beide Ferrari's voor zich dulden en dus zag het er op papier in VT2 beter uit, iets wat Verstappen ook erkent.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"De balans van de auto was niet goed", zo concludeert Max Verstappen vlak na de tweede vrije training. "Niet tijdens de eerste vrije training, maar ook nog niet aan het begin van de tweede vrije training", vervolgt de Red Bull-coureur, die aangeeft dat de stijgende lijn wat dat betreft wel is ingezet.

"We hebben de auto voor de laatste run iets veranderd en daarmee voelde hij meteen een stuk beter aan."

Verstappen moest Charles Leclerc alsnog wel voor zich dulden, dus de volgende conclusie van Verstappen laat zich wel raden: "We verliezen iets op Ferrari, maar we proberen het gat te dichten. Maar Ferrari is ook hier weer erg snel."

Overigens geeft Verstappen aan dat de balansproblemen hem meer parten speelde in de kwalificatieruns dan in de long runs: "Daarin lijkt juist alles stabiel en goed, dus dat is iets om heel blij mee te zijn. We hebben ook echt wel vooruitgang geboekt vandaag, maar omdat het zo tricky begon, was dat ook echt nodig. We werken nu in de goede richting en ik hoop dan ook dat we voor morgen nog wat aanpassingen kunnen doorvoeren."

Of dat vervolgens genoeg gaat zijn om Ferrari pijn te doen, dat durft Verstappen nog niet te voorspellen: "Je weet niet hoe de dag van morgen verloopt en Ferrari is dus gewoon weer snel. Maar we zitten erbij, ook al hebben we nog wel wat werk te doen."

Verstappen, die nooit om een mening verlegen zit voor wat betreft de circuits waarop geracet wordt, geeft aan gecharmeerd te zijn van de aanpassingen die down under aan het circuit zijn gedaan. "De grip is goed en er zijn minder hobbels, waardoor je de bochten wat beter aan kunt vallen. Ik heb dan ook genoten van mijn rondjes vandaag."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Australië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken