Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Genietende Verstappen voorzichtig: "Vooruitgang geboekt, maar verliezen op Ferrari"

Max Verstappen moest aan het einde van de eerste trainingsdag in Melbourne genoegen nemen met P2, op tweede tienden van dagsnelste Charles Leclerc. Eerder moest hij in VT1 nog beide Ferrari's voor zich dulden en dus zag het er op papier in VT2 beter uit, iets wat Verstappen ook erkent.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"De balans van de auto was niet goed", zo concludeert Max Verstappen vlak na de tweede vrije training. "Niet tijdens de eerste vrije training, maar ook nog niet aan het begin van de tweede vrije training", vervolgt de Red Bull-coureur, die aangeeft dat de stijgende lijn wat dat betreft wel is ingezet.

"We hebben de auto voor de laatste run iets veranderd en daarmee voelde hij meteen een stuk beter aan."

Verstappen moest Charles Leclerc alsnog wel voor zich dulden, dus de volgende conclusie van Verstappen laat zich wel raden: "We verliezen iets op Ferrari, maar we proberen het gat te dichten. Maar Ferrari is ook hier weer erg snel."

Overigens geeft Verstappen aan dat de balansproblemen hem meer parten speelde in de kwalificatieruns dan in de long runs: "Daarin lijkt juist alles stabiel en goed, dus dat is iets om heel blij mee te zijn. We hebben ook echt wel vooruitgang geboekt vandaag, maar omdat het zo tricky begon, was dat ook echt nodig. We werken nu in de goede richting en ik hoop dan ook dat we voor morgen nog wat aanpassingen kunnen doorvoeren."

Of dat vervolgens genoeg gaat zijn om Ferrari pijn te doen, dat durft Verstappen nog niet te voorspellen: "Je weet niet hoe de dag van morgen verloopt en Ferrari is dus gewoon weer snel. Maar we zitten erbij, ook al hebben we nog wel wat werk te doen."

Verstappen, die nooit om een mening verlegen zit voor wat betreft de circuits waarop geracet wordt, geeft aan gecharmeerd te zijn van de aanpassingen die down under aan het circuit zijn gedaan. "De grip is goed en er zijn minder hobbels, waardoor je de bochten wat beter aan kunt vallen. Ik heb dan ook genoten van mijn rondjes vandaag."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Australië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull