Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Geprezen Red Bull-monteurs waren eerst niet welkom op de startgrid GP Hongarije

De Red Bull-crew oogstte veel lof toen ze een klein kwartier voor aanvang van de Grand Prix van Hongarije de gehavende bolide van Max Verstappen op tijd wisten te repareren. Men koos ervoor de auto op de grid te repareren, maar dat had nog wat voeten in de aarde.

Verstappen start Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toen Max Verstappen crashte op weg naar de startgrid, moest zijn Red Bull RB16 in allerijl gerepareerd worden. Men koos ervoor dat op de startopstelling te doen, maar dat zorgde voor logistieke problemen. De mannen met de kennis en kunde om de schade te beoordelen en te repareren, waren vanwege de strenge Covid 19-maatregelen niet allemaal welkom op de grid.

Omdat social distancing ook in de Formule 1 hoogtij viert, is maar een aantal monteurs welkom op de startgrid in de aanloop naar de start van de race. Dat gezelschap bezit speciale toegangspassen. Die passen moesten binnen Red Bull snel van hand tot hand gaan, om alle gewenste personen richting de #33-bolide van Verstappen te sturen.

"Niet alle monteurs waren bevoegd om op de startopstelling aanwezig te zijn of om daar te werken", zo legt teamadviseur Helmut Marko uit in gesprek met Auto, Motor und Sport. "We moesten onderling met toegangspassen schuiven. Onze röntgenspecialist bijvoorbeeld, die met zijn apparatuur de schade van de carbon fibre onderdelen moest opnemen, was daarvan afhankelijk."

Marko zag uiteindelijk alles goedkeurend aan. Ja, Red Bull loopt achter ten opzichte van Mercedes, maar hier nam Marko zijn petje voor af: "We hebben zeker nog onze kwaliteiten. De jongens hebben met ongekende snelheid en precisie gewerkt. Elke handeling was spot on."

Formule 1 GP Hongarije 2020 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade