Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geshockeerd Red Bull verwacht duidelijkheid van FIA over lekken van informatie

Hoe kan het dat informatie over de (toen nog) vermeende overtreding van Red Bull al op straat lag en de concurrentie al moord en brand schreeuwde terwijl het team uit Milton Keynes nog nergens van wist? Dat wil teambaas Christian Horner ook wel eens weten. Hij verwacht duidelijkheid over die kwestie.

Dat Red Bull op de donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico een straf heeft gekregen voor het overtreden van het budgetplafond, kwam niet meer als een grote verrassing. Twee weken geleden, een dag nadat Verstappen de wereldtitel in Japan won, kwam het nieuws naar buiten. Red Bull was er een dag eerder - Christian Horner werd anderhalf uur na Verstappens titelzege op de hoogte gesteld - achter gekomen. Dat terwijl de Formule 1-paddock toen al een week lang in rep en roer was omdat Duitse en Italiaanse media het nieuws naar buiten hadden gebracht dat twee teams, Red Bull en Aston Martin in overtreding waren.

Red Bull in shock

Zonder dat er dus officieel werd gecommuniceerd, werd Red Bull al aan de schandpaal genageld, zeker door rivaliserende teambazen zoals Toto Wolff en Mattia Binotto. Teambaas Christian Horner heeft daar geen goed woord voor over. De bedragen die genoemd werden, kwamen bovendien totaal niet in de buurt van de uiteindelijke overtreding. "In Singapore waren we verrast en geshockeerd om de beschuldigingen te horen. Het ging over enorme aantallen, grote claims werden genoemd door sommige rivalen." "We waren bezorgd over de hoeveelheid details die die claims bezaten en het potentiële lek, terwijl we op dat moment zelf nog geen nieuws hadden gehoord over een overtreding van het budgetplafond. Vandaar waren we zo verrast."

Iedereen binnen Red Bull geraakt

Horner hoopt dan ook vurig dat de FIA uit gaat vogelen hoe de informatie op straat is komen te liggen. Het Red Bull-team vindt het zeer zorgelijk dat zulke gevoelige informatie nog voordat het het team had bereikt al openbaar was. "De beschuldigingen die in Singapore werden geuit aan ons adres waren extreem verontrustend voor elk personeelslid binnen ons team, maar ook voor het personeel van onze partners en alle andere mensen die betrokken zijn bij Red Bull." "Elk mogelijk vorm van een lek is enorm zorgelijk. Het is dan ook iets waarover wij in de toekomst nog duidelijkheid over verwachten", aldus de Red Bull-teambaas.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024