Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Gevecht met Verstappen mooiste moment van Schumachers debuutjaar

Mick Schumacher kijkt tevreden terug naar zijn debuutjaar in de Formule 1. De Haas-coureur reed vrijwel altijd achteraan, maar kon in Hongarije rondenlang racen tegen Max Verstappen. Dit was dan ook het hoogtepunt van zijn eerste seizoen.

Schumacher Verstappen Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Met het oog op de reglementswijzigingen van 2022 schreef Haas het afgelopen Formule 1-seizoen af, waardoor Mick Schumacher en Nikita Mazepin zo goed als altijd achteraan reden. Toch was het voor Schumacher een positief jaar om naar terug te kijken. Het hoogtepunt voor de jonge Duitser was de Grand Prix van Hongarije, waarin hij tegen Max Verstappen kon racen.

Tijdens de openingsronde veroorzaakte Valtteri Bottas een kettingbotsing, waardoor meerdere coureurs hun positie verloren, uitvielen of met veel schade de race af moesten maken. Verstappen zat in die laatste groep. Ook Lance Stroll veroorzaakte een crash, waarna de achterhoede kon profiteren. Ook Schumacher was een van de gelukkigen in Hongarije. Gevraagd naar zijn beste race van het seizoen, kiest hij dan ook de race in Boedapest.

"Het was geweldig om een aantal rondes met Max te kunnen vechten", zegt Schumacher tegen onder meer RacingNews365. "Ook reed ik regelmatig in de punten, dat was fantastisch!" De Haas-coureur eindigde uiteindelijk op de twaalfde plaats, zijn beste finish van het seizoen.

De beste en slechtste momenten van Schumacher

Ook de Grand Prix van Turkije is een van de hoogtepunten voor Schumacher. Op het Istanbul Park Circuit haalde de Haas-coureur Q2 en startte hij de race vanaf de veertiende plaats. Kijkend naar de slechtste momenten van het jaar, blijft hij positief. "Persoonlijk denk ik dat er geen slechtste moment bestaat."

"Ik denk dat dat juist de momenten zijn waar je van kan leren. Als je een slecht weekend hebt, dan probeer je er het beste uit te halen en positieve dingen te vinden. Op papier zag Mexico er bijvoorbeeld niet zo goed uit (Schumacher viel uit tijdens de eerste ronde, red.), maar over het algemeen hebben we daar ook veel geleerd. Hopelijk draagt dat bij aan mijn performance in de toekomst."

Ook in 2022 zal Schumacher voor Haas rijden, tezamen met Mazepin. De Amerikaanse renstal hoopt op verbetering nadat ze al zeer vroeg zijn begonnen aan het ontwikkelen van de bolide voor het nieuwe seizoen. Eind februari en begin maart zien we de nieuwe Haas-bolide voor het eerst in actie tijdens de F1-testdagen.

Ook interessant:

Verstappen gaat exclusieve samenwerking aan met Viaplay

Max en Jos Verstappen hebben een exclusieve deal met Viaplay, de streamingdienst die de Formule 1-uitzendingen vanaf 2022 gaat verzorgen in Nederland. De fans worden getrakteerd op exclusieve content en een uniek kijkje in het leven van de regerend wereldkampioen.

7 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels