Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Glock: "Ik had nooit verwacht dat Verstappen dat opnieuw zó zou doen"

Timo Glock neemt zijn hoed af voor Max Verstappen na een meer dan dominant seizoen in de Formule 1. Hij had wel verwacht dat Verstappen weer zou winnen, maar zó? Nee, dat toch zeker niet, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen won bijna alles wat er te winnen viel gedurende het Formule 1-seizoen 2023. Dat hij opnieuw zou gaan winnen zat er na het seizoen 2022 natuurlijk dik in, maar de manier waarop heeft menigeen toch weer verbaasd. In ieder geval wel voormalig Formule 1-coureur Timo Glock.

"Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat hij nogmaals de lat op deze manier hoger zou leggen", zo begint de Duitser in een exclusief vraaggesprek met RacingNews365. "Hij maakte vorig jaar natuurlijk al diepe indruk, maar op de één of andere manier heeft hij een ingang gevonden om de lat dus wéér hoger te leggen op vrijwel elk vlak. Elk weekend opnieuw maakt hij de juiste keuzes op het vlak van de setup bepalen met zijn engineer en bijvoorbeeld het doorspreken van de strategie."

"Verstappen maakt geen fouten. Niet in de regen, niet op een droge baan, überhaupt niet. Hij presteert altijd op de toppen van zijn kunnen. En dat is ook meteen het meest indrukwekkende aan hem. Hij maakt géén fouten. Ik heb hem er het afgelopen jaar in ieder geval niet op kunnen betrappen."

			© XPBimages
	© XPBimages

Twee-eenheid

Verstappen vormt een ware twee-eenheid met de Red Bull RB19, de bolide van het afgelopen seizoen. Maar wat weegt zwaarder in het succes? Het topontwerp van de hand van Adrian Newey of de stuurmanskunsten van Verstappen? Immers, Sergio Perez worstelt met regelmaat met exact dezelfde auto.

"Max maakt dat verschil met zijn zelfvertrouwen. Hij zit in de zone en weet precies wat hij moet doen, ook als de dingen eens niet helemaal goed gaan. Hij weet precies welke knoppen hij in moet drukken om het geheel weer vlot te trekken. En hij niet alleen, overigens. Het hele team om hem heen weet precies wat ze moeten doen. En als men het dan onverhoopt alsnog niet voor elkaar krijgt om alles 100% op de rails te krijgen, dan alsnog weet Max er vaak een magisch rondje uit te persen in de kwalificatie en sneller te zijn dan ieder ander."

In zekere zin is Verstappen in een opwaartse vicieuze cirkel terechtgekomen door die aanhoudende, goede prestaties: "Als je zo in de flow zit, dan neemt dat zelfvertrouwen alleen maar toe en daar beschikte hij van zichzelf bovendien al in ruime mate over."

Verstappen is té goed en iedereen weet dat

- Timo Glock

Glock merkt op dat het Sergio Perez tegelijkertijd met enige regelmaat aan dat zelfvertrouwen ontbrak. Maar gek vindt de voormalig Toyota- en Marussia-coureur dat allerminst. In zijn ogen is er niemand opgewassen tegen Max Verstappen in zijn huidige vorm.

"Hij is gewoon té goed en iedereen weet dat ook. Iedereen die in dat tweede zitje naast hem zou belanden, weet dat hij een lange weg te gaan heeft om de auto te doorgronden en om te begrijpen wat voor soort afstelling de auto vraagt. En dan komen we meteen bij een ander punt en dat is dat de auto in mijn ogen toch is ontwikkeld met de rijstijl van Verstappen als uitgangspunt. Iedereen die nu in die auto springt, krijg het heel lastig."

Gevraagd of Red Bull ook in 2024 de dominante factor is, of dat bijvoorbeeld McLaren kan aanhaken, blijft Glock uiterst voorzichtig: "Red Bull heeft de focus vroeg naar volgend jaar verlegd, omdat ze de RB19 nauwelijks doorontwikkelden. En ik denk dat Newey en zijn team precies weten waar ze mee bezig zijn. Red Bull zal zeker weten weer over een sterk pakket beschikken, maar het zou mooi zijn als we weer een écht kampioensgevecht te zien krijgen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'