Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Glock: "Verstappen maakte een punt, maar Mercedes was slimmer"

Timo Glock blikt terug op een spannend raceweekend in Spanje. De oud-coureur was onder de indruk van Max Verstappen, maar zag wel hoe Lewis Hamilton en Mercedes uiteindelijk tactisch en slim de winst naar zich toetrokken. In Monaco denkt hij echter dat Verstappen en Red Bull meer kans hebben.

Verstappen Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het verschil tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens het afgelopen Grand Prix-weekend in Spanje was in vrijwel alle sessies miniem. Het zorgde volgens Timo Glock voor opnieuw een reuzespannend weekend, met uiteindelijk Hamilton en Mercedes als (tactische) winnaar.

"Max Verstappen had een geweldige start. Hij deed alles goed. Hij reed zeer agressief vooruit en viel Hamilton direct aan in de eerste bocht", schrijft Glock in zijn column voor het Duitse Sky Sports. "Daarmee maakte hij echt een punt. Dat is natuurlijk wat iedereen wil zien."

De Nederlander probeerde de race vervolgens de controleren, maar dat lukte volgens Glock achteraf gezien niet omdat 'Mercedes strategisch heel slim en agressief tegelijk' was. "Ook met de wetenschap dat Max en Red Bull nog maar één setje medium over hadden. Dat was zeker ook een thema en uiteindelijk doorslaggevend voor deze strategie."

Aan de andere kant prijst Glock ook Hamilton voor zijn bandenmanagement. "Hij was op zijn mediumband behoorlijk snel en kon daarmee tegen het einde op frissere banden een inhaalactie doen."

Monaco

De eerstvolgende race op de kalender - de Grand Prix van Monaco - wordt echter voor Verstappen en Red Bull, verwacht Glock. "Het zal ook weer spannend worden, aangezien beide auto's op een zeer goed niveau zitten. We zullen zeker een strijd zien en ik ben benieuwd wie van de andere teams nog wat dichterbij kan komen, want Monaco heeft zijn eigen wetten."

Wie in het Prinsdom de strijd tussen Hamilton en Verstappen gaat winnen, valt natuurlijk nog te bezien. Glock heeft in ieder geval hoop dat de Nederlander en Red Bull - onder toeziend oog van fans op de tribune - goed zullen presteren. "Ik probeer optimistisch te zijn voor Verstappen en ik denk dat Monaco de Red Bull goed zal liggen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur