Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Gloednieuwe kapotte motor zorgt voor hoofdbrekens bij Mercedes

Mercedes heeft nog geen idee wat er precies aan de hand was met de motor van coureur Valtteri Bottas. Het zorgt voor wat hoofdbrekens, want het was een gloednieuwe motor die eigenlijk nog zes races mee moet gaan.

Ek DHEVZ Wo AA l FJ
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De race van Valtteri Bottas viel zondagmiddag volledig in het water. Hij begon de race sterk vanaf poleposition, maar door een remfout verloor hij de leiding aan Lewis Hamilton. Vervolgens kon hij door een haperende Mercedes-motor al helemaal een streep zetten door een mogelijke overwinning.

Na afloop van de race tast Mercedes in het duister over de oorzaak van de motorproblemen. Er zal snel op zoek moeten worden gegaan naar een oplossing, want zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton moeten het de rest van het seizoen eigenlijk uitzingen met de motor die op de Nürburgring voor het eerst in gebruik werd genomen.

Als teambaas Toto Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 naar de mogelijke oorzaak van het euvel wordt gevraagd, geeft hij toe dat de oorzaak nog niet is vast gesteld. "We weten het nog niet. Het lijkt erop dat de MGU-H kuren vertoonde, maar de aanleiding daarvoor hebben we helaas nog niet weten te vinden."

Het feit dat Mercedes niet wist vast te stellen wat het probleem precies was, zorgde er uiteindelijk voor dat het team zich genoodzaakt zag om Bottas naar binnen te halen. "We lieten Valtteri stoppen om meerdere redenen. Niet alleen had hij geen punten gescoord door zijn probleem, maar ook wilde we de motor niet beschadigen", zo verklaart Wolff de uitvalbeurt.

De zoektocht naar de oorzaak zal de komende dagen onverminderd verder gaan. "Het is belangrijk dat we begrijpen wat er is gebeurd, want we hebben dit weekend nieuwe motoren geïntroduceerd waar we nog zes races mee moeten overbruggen", zo klinkt hij bezorgd.

"Iedereen in Brixtworth (in de motorfabriek van Mercedes, red.) proberen de grenzen constant te verleggen. Dan kunnen deze dingen nou eenmaal gebeuren. Natuurlijk is het teleurstellend van Valtteri, maar we weten hoe veerkrachtig hij is, dus hij zal sterker terugkomen."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig