© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

GP Australië 2017: Max Verstappen bewijst Vettel een dienst

14 aug. 2017 11:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Het Formule 1 seizoen is inmiddels halverwege en met elf races achter de rug, is het de hoogste tijd om de balans op te maken. Hoe verging het Max Verstappen tot nu toe? Te beginnen tijdens de openingsrace in Australië!

Max Verstappen speelt opnieuw een hoofdrol in Australië

Max Verstappen rijdt vanaf zijn debuut in de Formule 1 ijzersterk in Australië. In zijn eerste jaar bij Toro Rosso leek hij af te stevenen op zijn eerste punten maar een defect zorgde helaas voor een uitvalbeurt. Ook in 2016 deed hij van zich spreken en werd de verhouding tussen hem en Carlos Sainz op scherp gezet doordat Sainz weigerde om Verstappen te laten passeren waarna de Nederlander bijna op de achterkant van Sainz reed.

In 2017 waren de verwachtingen aan één kant hoog gespannen, tenslotte had Red Bull zich aan het einde van 2016 serieus ontpopt als de uitdager van Mercedes. Tijdens de wintertesten in Barcelona kwamen hier al scheurtjes in en helaas werd dit in Australië nog eens pijnlijk duidelijk.

Kwalificatie GP Australië

Max Verstappen liet zich tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië direct van zijn beste kant zien. Hoewel, hij was 'best of the rest' met een vijfde tijd in Q3 maar op meer dan anderhalve seconde van polesitter Lewis Hamilton. Verstappen verwachtte dan zelf ook een race in niemandsland.

P-20170326-00358_News.jpg#asset:42161


De GP van Australië

Een race in niemandsland werd het niet helemaal voor onze jonge landgenoot. Hij bemoeide zich vrijwel direct met de titelstrijd tussen Vettel en Hamilton. Vettel kwam voor Verstappen terug op de baan maar Hamilton na zijn pitstop achter de Nederlander.

Hamilton probeerde het een paar keer maar slaagde er niet in om Verstappen te verschalken. Zijn opmerking over de boordradio was dan ook veelzeggend: 'I can't pass this guy!'

Niet Hamilton maar Vettel werd hierdoor de winnaar in Melbourne. Verstappen kwam uiteindelijk op zijn startpositie over de finish en werd keurig vijfde. Zijn teamgenoot Ricciardo beleefde tijdens zijn thuisrace een dramatisch weekend en viel al vrij snel uit.

Dat Verstappen zich duidelijk had verveeld tijdens de race bleek wel toen hij aan het einde van de race aan zijn team vroeg wat de snelste raceronde was.

Resultaat

  • Kwalificatie GP Australië: 5e
  • GP Australië: 5e

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen