Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

'GP Brazilië geeft duidelijkheid over 'vals spel' Ferrari'

Als het recent in opspraak geraakte Ferrari-team tijdens het Braziliaanse Grand Prix-weekend niet goed voor de dag komt, dan is het volgens Formule 1-analist Robert Doornbos duidelijk dat het Italiaanse team het afgelopen half jaar een voordeel had, dat nu in rook is opgegaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

In aanloop naar het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten schreef de FIA een zogeheten directive uit, nadat Red Bull de autosportfederatie had gevraagd of het een trucje mocht uitvoeren met de sensor die de hoeveelheid brandstof die wordt verbruikt meet. Naar verluidt deed het team van Max Verstappen en Alexander Albon dit omdat het Ferrari ervan verdacht gebruik te maken van een maas in de wet om een dusdanige truc toe te passen.

Nadat de FIA de teams bekend had gemaakt dat zo'n trucje niet mag en vanaf dan verboden was, kwam Ferrari in de VS verrassend traag voor de dag. Of het toeval was of dat de Ferrari-vleugels door de beslissing van de FIA daadwerkelijk gekortwiekt zijn, moet volgens oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos in Brazilië blijken, zo vertelt hij aan tafel bij Ziggo Sport.

"Aankomend raceweekend is het trucje niet meer legaal, dus als Ferrari het in eerste instantie had, dan kan het er in Brazilië sowieso geen gebruik meer van maken. Lewis Hamilton vroeg zich in Amerika al hardop af of het de media ook was opgevallen dat de Ferrari's zo langzaam waren. Dat is één manier om je punt duidelijk te maken, maar wat zeker is, is dat iedereen het gevoel heeft dat het Italiaanse team vals heeft gespeeld."

"Op papier is het circuit in Brazilië, met haar lange rechte stukken, een Ferrari-circuit. Als het team van Sebastian Vettel en Charles Leclerc het tempo van Red Bull en Mercedes aankomend weekend niet kan volgen, dan is het voordeel dat ze voorheen wel hadden dus inderdaad weg", zo luidt de conclusie van Doornbos.

Luister hieronder naar de RacingNews365-podcast, waarin Jeroen van Inkel samen met autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikt op de Braziliaanse Grand Prix.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

18 reacties