Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2024

GP Las Vegas past weekend aan na felle kritiek Verstappen

Max Verstappen had vorig jaar de nodige kritiek op de eerste Formule 1 Grand Prix van Las Vegas in lange tijd. Nu worden er aanpassingen doorgevoerd om hem (en anderen) iets te doen kalmeren.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas heeft min of meer beloofd om de pre-race activiteiten dit jaar iets rustiger in te zetten. Men heeft erkend dat het vorig jaar allemaal een beetje over the top was, iets waar bijvoorbeeld Max Verstappen een broertje dood aan had.

Er werd nogal hoog van de toren geblazen in de aanloop naar de race in 'Sin City'. Er werd niet minder dan 650 miljoen dollar geïnvesteerd in de infrastructuur en om de toeschouwers waar voor hun prijzige tickets te geven werden de coureurs opgetrommeld om deel te namen aan tal van activiteiten, niet in de laatste plaats een uitvoerige pre-race show waarbij elke coureur voor de hoofdtribune aan het publiek werd voorgesteld.

Verstappen was het meest uitgesproken over het evenement, waarbij hij het geheel omschreef als '99% show en 1% sportevenement'. Echter, toen hij de race uiteindelijk won, zong hij vrolijk 'Viva Las Vegas' over de boordradio. 

Desondanks verzekert Emily Prazer, chief commercial officer voor de GP, dat de coureurs dit jaar niet zo'n zwaar bijprogramma hoeven af te werken. Dat vertelt ze in een rondetafelgesprek met een select mediagezelschap, waar ook RacingNews365 bij aanschoof.

"Er was één coureur in het bijzonder zeer uitgesproken over het weekend, maar uiteindelijk was hij degene die aan het eind van de race 'Viva Las Vegas' zong."

Stress

"De coureurs kregen te maken met verschillende stressfactoren. Ze reden op een nieuw circuit en hadden nog niet helemaal door wat hen te wachten stond. Dat gezegd hebbende, hebben ze wel allemaal constructief bijgedragen aan de opmaat naar het weekend om het weekend op de rit te krijgen. Ze hebben zonder morren deelgenomen aan de openingsceremonie."

"Ook daar kwamen wat zenuwen bij kijken, ook omdat er veel te doen was voor hen. Maar niemand heeft uiteindelijk niet meegedaan aan iets waar ze geen zin in hadden. We doen op dat vlak echter komend jaar zeker een stapje terug. We hebben vorig jaar teveel met hen gedaan. Maar ondertussen dansten ze recent in Miami rond met merchandise voor Las Vegas, dus ik denk dat ze het ook leuk vinden."

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"