Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

GP Las Vegas richt zich met uitleg en halfslachtige 'compensatie' opnieuw tot fans

Een deel van de Formule 1-fans die gisteren werden weggestuurd van de tribunes wordt enigszins gecompenseerd. Een echt excuses blijft ook in een nieuwe uitleg van de organisatie echter uit.

Fans grandstand Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We zagen op de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas hoe de politie ondersteuning bood bij het verwijderen van de Formule 1-fans van de tribunes en de fanzones. Ze hadden in de eerste vrije training welgeteld tien minuutjes aan actie voorgeschoteld gekregen en dat was het dan ook, want de tweede oefensessie werd dus zonder publiek verreden.

Daarom heeft de organisatie besloten bepaalde fans enigszins te compenseren met een voucher ter waarde van 200 dollar, te besteden in de officiële winkel van de GP van Las Vegas (ook online). Het gaat om mensen die enkel kaarten hadden voor de vrijdag, waarbij de organisatie aangeeft dat het merendeel van de fans sowieso over weekendkaarten beschikt en op zaterdag en zondag dus gewoon aanwezig zullen zijn.

De organisatie kwam ook nog met een nieuwe statement over het verloop van de vrijdag, waarbij alle betrokken partijen bedankt werden voor hun flexibiliteit, terwijl men ruim vijf uur lang aan het circuit werkte. Daarna richt Renee Wilm, CEO van de Grand Prix, zich tot de fans met een uitleg over waarom zij verwijderd werden.

"De vertraging in de starttijd van VT2 bracht risico's met zich mee voor onze werknemers en voor onze fans, waardoor we hebben moeten besluiten fans naar huis te sturen. Allereerst waren we bezorgd om onze veiligheidsofficials die al een lange dag hadden gemaakt en die nog drie nachten door moesten halen."

"Ten tweede waren we bezorgd om onze chauffeurs die de taak hebben om de fans veilig naar hun hotels te brengen. We schurkten tegen de maximale tijd aan die de wet veilig acht voor het besturen van bussen."

"Tenslotte moest ons hospitalitypersoneel de ruimte krijgen om de fangebieden schoon te maken en de voorraden aan te vullen zodat de fanexperience optimaal is voor fans gedurende de rest van het weekend."

'Dit gebeurt nu eenmaal'

"We weten dat dit teleurstellend was. We hopen dat de fans op basis van deze uitleg begrip op kunnen brengen voor het feit dat we meerdere belangen tegen elkaar moesten afwegen, waaronder ook de veiligheid en bescherming van alle betrokkenen."

"We zijn allemaal ooit bij concerten, wedstrijden en misschien ook andere Formule 1-races geweest die niet door zijn gegaan door externe factoren zoals technische problemen of het weer. Dit gebeurt nu eenmaal en we hopen dat mensen dit begrijpen."

Het persbericht eindigt met de vermelding dat er alles aan is gedaan om de fanervaring verder te verbeteren voor het restant van het weekend: "We zijn opgewonden over het racen van vandaag en bedanken ons team en de fans voor hun steun. We weten dat dit een geweldig evenement wordt. Dat gezegd hebbende, laten we gaan racen!"

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen