Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Monaco 2022

GP Monaco mogelijk tóch op de F1-kalender met fors verhoogde ticketprijzen

De toekomst van de Grand Prix van Monaco staat al langere tijd op losse schroeven. Een tarievenlijst voor de GP van Monaco in 2023, ingezien door RacingNews365, geeft echter het sterke vermoeden dat de prestigieuze race tóch een plekje op de kalender heeft weten te bemachtigen.

Perez inters Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Formule 1-kalender van 2023 is nog niet gedeeld met de buitenwereld en achter de schermen wordt naar verluidt nog hard gewerkt aan de invulling hiervan. Een aantal bekende circuits moesten vrezen voor hun plekje op de kalender, zo ook het prestigieuze Circuit van Monaco. Het stratencircuit staat al sinds de geboorte van de F1 op de kalender, maar niet iedereen is hier een groot voorstander van.

Langere tijd werd er vanuit gegaan dat het Circuit de Monaco verdwijnt van de F1-kalender, of gaat rouleren met een ander circuit in de buurt. Nieuwe documenten, ingezien door RacingNews365, lijken er echter op te wijzen dat er 'gewoon' een race plaatsvindt in 2023. De GP van Monaco zal dan van 25 tot en met 28 mei 2023 plaatsvinden. Het laatste weekend van mei dus.

Forse prijsstijging F1-tickets GP Monaco

De Grand Prix van Monaco is nooit de goedkoopste race geweest om te bezoeken. In 2023 komt daar, mocht er inderdaad een race plaatsvinden in Monte Carlo, een schepje bovenop. De ticketprijzen stijgen tot 30%, waardoor je voor een weekendticket al snel een paar honderd euro meer betaalt.

Naar verluidt verdwijnen de 'silver' tickets en worden er verder alleen nog 'gold' pakketten verkocht. Ter vergelijking: wie bij Casino (bocht 4) wil zitten, betaalt in 2023 bijna 1400 euro voor een weekendticket, terwijl dit in 2022 nog ongeveer 1050 euro was.

De goedkoopste weekendtickets zullen voor iets minder dan 700 euro over de toonbank gaan. Hiervoor krijg je een stoeltje helemaal aan het begin van het lange rechte stuk bij startfinish. Of de prijzen definitief zijn en of er überhaupt geracet gaat worden in Monaco volgend jaar, dat is nog niet zeker.

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

28 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf