Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Grand Prix van Abu Dhabi ultieme speeltuin voor de Formule 1-teams

Race nummer eenentwintig staat zondag op de Formule 1-kalender. Het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi vormt het decor voor de afsluitende race van 2019. Een race die anders is dan alle anderen.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De hoofdprijzen in de Formule 1 zijn dit seizoen al lang en breed vergeven en veel teams zijn al verzekerd van hun eindklassering in het WK. Op de strijd om de vijfde plaats in het WK bij de teams na, tussen Renault en Toro Rosso, de strijd om de derde plaats tussen Max Verstappen en Charles Leclerc en de strijd om de zesde plaats tussen Carlos Sainz, Pierre Gasly en Alexander Albon, staat er voor velen weinig op het spel. Reden te meer om het laatste Grand Prix-weekend te gebruiken als veredeld testweekend.

"Er zijn veel teams die dingen willen proberen met het oog op 2020. Dat kan het testen van zowel software als hardware zijn. Dit weekend zal men het nodige willen testen, waardoor we misschien ook wel wat meer motorproblemen gaan zien doordat ze een riskantere setting willen proberen", vertelt Jan Lammers in gesprek met RacingNews365.

"Daarbij kan het gaan om een aanpassing van de turbo of ontsteking, maar ook om een ander brandstofmengsel. Vaak zijn het gebieden die de betrouwbaarheid belasten. Veel zaken kunnen op de testbank of simulator al deels getest worden."

Lammers verwacht echter geen grote verschuivingen in de pikorde in Abu Dhabi. "Ik denk dat de top drie teams elkaar weinig ontlopen, met daarachter McLaren. Toro Rosso gaat ook erg goed en misschien weten die zelfs nog voor de McLarens te staan. Het gevecht achter de grote drie zal enorm zijn."

Honda is bezig aan haar beste seizoen sinds haar terugkeer in de Formule 1. Red Bull is verzekerd van de derde plaats in het WK bij de constructeurs en Toro Rosso maakt nog aanspraak op de vijfde positie. Volgens Lammers gaat het team daar maximaal voor: "Alle punten zijn erg belangrijk, van het begin tot en met het einde van het seizoen. Ieder punt telt en het gevecht zal er dan ook stevig aan toe gaan", voorspelt de Zandvoorter.

Wat kunnen we van Max Verstappen verwachten in de Grand Prix van Abu Dhabi? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel de vooruitblikken op de race.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Abu Dhabi 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Abu Dhabi en alle verrichtingen van Max Verstappen.

4 reacties

    Live Kijk de alternatieve Grand Prix van Vietnam