Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grappende Wolff snapt niets van Steiner: "Iemand uit de bergen kan niet zo goed nadenken"

Mercedes-teambaas Toto Wolff snapt niet helemaal dat Guenther Steiner, de teambaas van Haas, Mick Schumacher heeft laten gaan.

Voorafgaand aan het GP-weekend in Abu Dhabi maakte Haas bekend dat ze na het seizoen Mick Schumacher vervangen voor landgenoot Nico Hulkenberg. Schumacher kwam in 2021 bij de Amerikaanse renstal, maar boekte er weinig succes. In zijn eerste jaar in de Formule 1 kwam dat vooral doordat de auto verre van competitief was, maar in 2022 zag onder andere teambaas Guenther Steiner dat Schumacher niet kon leveren wat van hem verlangd werd. Teamgenoot Kevin Magnussen scoorde meer dan het dubbele aantal punten van Mick. Daarnaast maakte de Duitser een aantal grote crashes mee, wat het team miljoenen heeft gekost. Nu Schumacher zijn stoeltje is kwijtgeraakt, wordt er in de wandelgangen gepraat over een mogelijke overstap naar Mercedes als reservecoureur. Dat klinkt logisch, aangezien Nyck de Vries, die voorheen die functie had, volgend seizoen zal rijden voor AlphaTauri. Ook Stoffel Vandoorne vertrok, hij gaat naar Aston Martin als reservecoureur.

Wolff: "Schumacher verdient een plek op de grid"

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft een update over de mogelijke komst van Schumacher naar de Duitse renstal. Hij sprak meerdere keren zijn waardering uit over Mick en hintte naar een mogelijke deal tussen de Duitser en de Silberpfeilen . "We hebben nog geen goed gesprek gehad daarover. Het was gewoon belangrijk voor mij om in deze moeilijke tijd voor Mick te zeggen dat we hem waarderen. Hij verdient een plek op de grid en niet als testcoureur. Misschien komt er een tussenstap waarbij wij een rol spelen", zo vertelt hij tegenover het Duitse Sky Sports . Dat Steiner Schumacher heeft laten gaan snapt Wolff dan ook niet helemaal. Vanuit het Schumacher-kamp was er al veel kritiek op de teambaas. "Guenther blijft Guenther", zegt Wolff. "Hij zal nooit anders praten, maar dat is zijn managementstijl. Hij komt uit de bergen, de lucht is daar ijler, dan kun je niet altijd zo goed nadenken", grapt Wolff over de Italiaan uit Zuid-Tirol. "Maar hij is authentiek en trouw aan zijn stijl. Ik heb ook gezien dat het op zijn manier kan werken. We zijn allemaal verschillend, maar verschillende manieren kunnen leiden tot succes."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen