Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Grappende Wolff snapt niets van Steiner: "Iemand uit de bergen kan niet zo goed nadenken"

Mercedes-teambaas Toto Wolff snapt niet helemaal dat Guenther Steiner, de teambaas van Haas, Mick Schumacher heeft laten gaan.

Wolff Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan het GP-weekend in Abu Dhabi maakte Haas bekend dat ze na het seizoen Mick Schumacher vervangen voor landgenoot Nico Hulkenberg. Schumacher kwam in 2021 bij de Amerikaanse renstal, maar boekte er weinig succes.

In zijn eerste jaar in de Formule 1 kwam dat vooral doordat de auto verre van competitief was, maar in 2022 zag onder andere teambaas Guenther Steiner dat Schumacher niet kon leveren wat van hem verlangd werd. Teamgenoot Kevin Magnussen scoorde meer dan het dubbele aantal punten van Mick. Daarnaast maakte de Duitser een aantal grote crashes mee, wat het team miljoenen heeft gekost.

Nu Schumacher zijn stoeltje is kwijtgeraakt, wordt er in de wandelgangen gepraat over een mogelijke overstap naar Mercedes als reservecoureur. Dat klinkt logisch, aangezien Nyck de Vries, die voorheen die functie had, volgend seizoen zal rijden voor AlphaTauri. Ook Stoffel Vandoorne vertrok, hij gaat naar Aston Martin als reservecoureur.

Wolff: "Schumacher verdient een plek op de grid"

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft een update over de mogelijke komst van Schumacher naar de Duitse renstal. Hij sprak meerdere keren zijn waardering uit over Mick en hintte naar een mogelijke deal tussen de Duitser en de Silberpfeilen. "We hebben nog geen goed gesprek gehad daarover. Het was gewoon belangrijk voor mij om in deze moeilijke tijd voor Mick te zeggen dat we hem waarderen. Hij verdient een plek op de grid en niet als testcoureur. Misschien komt er een tussenstap waarbij wij een rol spelen", zo vertelt hij tegenover het Duitse Sky Sports.

Dat Steiner Schumacher heeft laten gaan snapt Wolff dan ook niet helemaal. Vanuit het Schumacher-kamp was er al veel kritiek op de teambaas. "Guenther blijft Guenther", zegt Wolff. "Hij zal nooit anders praten, maar dat is zijn managementstijl. Hij komt uit de bergen, de lucht is daar ijler, dan kun je niet altijd zo goed nadenken", grapt Wolff over de Italiaan uit Zuid-Tirol. "Maar hij is authentiek en trouw aan zijn stijl. Ik heb ook gezien dat het op zijn manier kan werken. We zijn allemaal verschillend, maar verschillende manieren kunnen leiden tot succes."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto