Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grootste F1-blunders: Zo gooi je een zekere Formule 1-overwinning weg

Je hebt blunders en je hebt blunders. Maar zo'n domme fout als Nigel Mansell tijdens de Grand Prix van Canada in 1991 maakte, wordt er maar zelden gemaakt in de Formule 1.

Op 2 juni 1991, vandaag exact dertig jaar geleden, had Nigel Mansell maar één taak. In een seizoen dat McLaren tot dat moment domineerde, sloeg Williams terug met een complete eerste startrij voor het team. Een dag later vielen alle toppers bovendien één voor één uit, waardoor Nigel Mansell eigenlijk nog maar één taak had, namelijk de auto aan de praat houden en zodoende over de streep te sturen. Het liep anders, want al in de laatste ronde begon hij zijn zekere overwinning te vieren door naar het publiek te zwaaien. Gas geven hoefde inderdaad niet meer, want hij had een kleine minuut voorsprong op Nelson Piquet. Maar in de hairpin reed hij dusdanig langzaam dat de Renault-motor afsloeg. De motor sloeg af, de verbolgen Mansell sloeg op zijn stuur en kon niet anders doen dan uit zijn gestrande bolide stappen. Hij zag Piquet passeren en er uiteindelijk met de overwinning vandoor gaan. Heel zuur en vooral heel onnodig puntverlies voor de geliefde Brit.

1002948126003433472

#OnThisDay , 27 years ago Last-lap heartbreak for Nigel Mansell in Canada And a final #F1 victory for a quite unsympathetic Nelson Piquet! pic.twitter.com/IAFnhHBPbL — Formula 1 (@F1) June 2, 2018

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap