Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jan Lammers

"Grote stappen Red Bull hebben me absoluut verrast"

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is verrast door de grote stappen die Red Bull en Honda met name in de laatste drie races wisten te zetten. De sportief directeur van de Grand Prix van Nederlander schrijft die stappen toe aan een combinatie van factoren.

Verstappen race Hongarije
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de laatste paar races voor de zomerstop wist Red Bull met Max Verstappen steeds mee te doen om om de podiumplaatsen en herhaaldelijk zelfs om overwinningen. Jan Lammers geeft in gesprek met RacingNews365 te kennen zo snel dat soort stappen nooit te hebben verwacht: "In die zin heeft Red Bull me met name in de laatste drie races op een positieve manier zeker verrast. Het is ronduit indrukwekkend wat ze hebben laten zien, het zijn namelijk grote organisaties waar ze het tegen op moet nemen."

Hoe het komt dat Red Bull nu opeens scoort? Jan Lammers wijst niet naar één enkel aspect: "Dit soort resultaten behaal je altijd door een combinatie van dingen. Ze hebben motorische vooruitgang geboekt, maar alleen een nieuwe motor installeren is niet genoeg. Het chassis wordt daar omheen aangepast en op het circuit kun je er vervolgens achter komen of iets werkt of niet."

"Het is de kunst om de vinger op de zere plek te leggen. Het knappe van Red Bull is dat ze de problemen weten te traceren en vervolgens ook gezonde actie weten te ondernemen. Iedereen maakt vorderingen, maar met name een team als Red Bull, dat dit seizoen natuurlijk met een nieuwe motor aan de start verscheen, is sterk in het trekken van de juiste conclusies."

Lammers ziet een groot verschil in de samenwerking tussen Red Bull en Honda en de samenwerking tussen McLaren en Honda een paar jaar geleden. Die samenwerking liep uit op een teleurstelling: "Red Bull zal ongetwijfeld andere en betere vragen hebben gesteld aan Honda dan McLaren en vice versa. Zeker in het begin van zo'n samenwerking is het een kwestie van elkaar 'even vinden'."

Lammers roemt tevens de rol van Max Verstappen in de wederopstanding van Red Bull: "In Max beschikt Red Bull over de coureur die de juiste feedback geeft. Een coureur kan namelijk de motorfabrikant heel erg goed coachen voor wat betreft de rijdbaarheid van een motor. Als Max zegt 'ik wil meer van dit of minder van dat', dan krijgt Honda concrete aanknopingspunten aangereikt. Als Honda die juiste feedback in het verleden niet kreeg, dan verklaart dit mede de progressie van dit moment."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen