Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Vietnam 2020

Grote teleurstelling in Vietnam na schrappen allereerste Grand Prix in Hanoi

In Vietnam zagen ze het al wel aankomen, maar de teleurstelling is er niet minder om nu de allereerste Grand Prix in het Aziatische land ten prooi is gevallen aan het coronavirus.

Vietnam circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © GP Vietnam

De organisatie achter de eerste F1-race in Hanoi, de Vietnam Grand Prix Corporation spreekt in een officiële reactie op de afgelasting van de race op 5 april van een 'lastige beslissing'. "Het besluit komt na de recente verklaring van de Wereld Gezondheidsorganisatie, dat de uitbraak een wereldwijde pandemie is", staat in de persverklaring van de VGPC te lezen. "Ook wordt hiermee het advies van alle autoriteiten opgevolgd."

De organisatoren spreken verder de hoop uit dat er spoedig een andere datum voor de race kan worden gevonden. "Onze gedachten gaan uit naar allen die direct en indirect geraakt worden door de huidige situatie rond het coronavirus, evenals degenen voor wie deze aankondiging een teleurstelling is omdat ze uitkeken naar een spannende eerste race in Vietnam. Intussen willen wij alle supporters, klanten en fans bedanken voor hun begrip en we hopen jullie in de nabije toekomst te verwelkomen op het Hanoi Circuit."

Behalve Vietnam ging vandaag ook een streep door de race in Bahrein, nadat vanochtend op het laatste moment de seizoenstart in Australië werd afgelast vanwege de coronapandemie.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje