Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Vietnam 2020

Grote teleurstelling in Vietnam na schrappen allereerste Grand Prix in Hanoi

In Vietnam zagen ze het al wel aankomen, maar de teleurstelling is er niet minder om nu de allereerste Grand Prix in het Aziatische land ten prooi is gevallen aan het coronavirus.

Vietnam circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © GP Vietnam

De organisatie achter de eerste F1-race in Hanoi, de Vietnam Grand Prix Corporation spreekt in een officiële reactie op de afgelasting van de race op 5 april van een 'lastige beslissing'. "Het besluit komt na de recente verklaring van de Wereld Gezondheidsorganisatie, dat de uitbraak een wereldwijde pandemie is", staat in de persverklaring van de VGPC te lezen. "Ook wordt hiermee het advies van alle autoriteiten opgevolgd."

De organisatoren spreken verder de hoop uit dat er spoedig een andere datum voor de race kan worden gevonden. "Onze gedachten gaan uit naar allen die direct en indirect geraakt worden door de huidige situatie rond het coronavirus, evenals degenen voor wie deze aankondiging een teleurstelling is omdat ze uitkeken naar een spannende eerste race in Vietnam. Intussen willen wij alle supporters, klanten en fans bedanken voor hun begrip en we hopen jullie in de nabije toekomst te verwelkomen op het Hanoi Circuit."

Behalve Vietnam ging vandaag ook een streep door de race in Bahrein, nadat vanochtend op het laatste moment de seizoenstart in Australië werd afgelast vanwege de coronapandemie.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen