© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Hülkenberg realistisch: "Worden nog vijf moeilijk Grands Prix voor Renault"

30 sep. 2018 18:55 Ruud Dimmers 3 reacties
Het Formule 1-team van Renault had zichzelf als doel gesteld om de vierde positie in het WK bij de constructeurs te veroveren dit seizoen. De laatste maanden is de Franse renstal in verval en ook in Rusland kwamen ze niet in het stuk voor.

Nico Hülkenberg en Carlos Sainz werden door het team aan de kant gehouden gisteren tijdens Q2 in de kwalificatie. Op deze manier hadden de coureurs een vrije bandenkeuze, maar dat bracht ze niets tijdens de race. Hülkenberg was met een twaalfde positie de beste Renault-coureur en was na afloop erg realistisch.

"We zijn gewoon te langzaam en als je te langzaam bent dan maakt het niet uit waar je start of op welke banden je start. Renault komt gewoon tekort", luidde het oordeel van de Duitser voor de camera's van Ziggo Sport.

"We hebben er vandaag het beste van gemaakt en onze strategie was goed door op de soft banden te starten, maar het was niet genoeg. We komen motorvermogen tekort en onze auto is niet goed genoeg."

Hülkenberg ziet het team van Renault steeds verder afzakken: "Ten opzichte van de anderen verliezen we steeds meer terrein."

Hoopvol voor de Grand Prix van Japan is de Renault-coureur dan ook niet, die al aftelt richting het einde van het seizoen. "Ik verwacht dat we het daar nog moeilijker krijgen. Er zijn veel hoge snelheidsbochten en rechte stukken, wat voor onze auto niet gunstig is. Ik denk dat we nog vijf moeilijk Grands Prix krijgen dit jaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen