Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-baas ziet glas halfvol: "Liever problemen hier, dan tijdens races"

Het Formule 1-team van Haas heeft na acht testdagen op het Circuit de Barcelona-Catalunya de discutabele eer zich te mogen scharen onder de stallen die met iets meer problemen dan gemiddeld te kampen kregen. Teambaas Guenther Steiner probeert echter optimistisch te blijven.

Meer dan eens viel er een wagen van het team van Haas, tegenwoordig gehuld in het zwart met goud, stil gedurende de twee collectieve testweken.

"Dat is nou juist het mooie van het testen", laat Steiner tegenover de verzamelde media weten in Spanje, "dit is juist het moment om probleempjes te verhelpen. Soms moet je ook gewoon even tegen wat hobbels aanwandelen om ervaring op te doen, zodat je ze in de toekomst makkelijker kan verhelpen." De Italiaan met de Duits klinkende naam doet er nog een schepje bovenop: "Ik ben zelfs blij dat we de problemen hebben in de testweek, en niet gedurende een Grand Prix-weekend. Als je hier drie uur kwijtraakt omdat je een onderdeel moet vervangen is dat vervelend, maar niet onoverkomelijk. Tijdens een GP is dat natuurlijk ineens wel erg kostbare tijd." Haas besloot het Formule 1-seizoen 2018 als vijfde, wat de beste prestatie uit haar driejarige bestaan bleek. Voor 2019 heeft de Amerikaanse stal als een van slechts twee teams vastgehouden aan haar rijderspaar van vorig jaar: voor het derde achtereenvolgende seizoen verdedigen Romain Grosjean en Kevin Magnussen de kleuren van de stal van Gene Haas.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi