Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Haas F1 krijgt eigen gebouw op Ferrari-grond in Maranello

Een duidelijk signaal van de nauwere samenwerking met Haas F1 kan Ferrari welhaast niet afgeven. Haas F1 krijgt een eigen dependance op de heilige Ferrari-grond in Maranello.

Ferrari fabriek
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari en Haas F1 werken al jaren samen en jaarlijks wordt die samenwerking verder geïntensiveerd. Zo ook in 2021, als in de Formule 1 de budgetlimiet wordt ingevoerd. Veel Ferrari-personeel dreigde zonder werk te komen zitten, maar in Haas F1 vond Ferrari een team waarbij het de nodige manschappen kon onderbrengen.

Die personen hoeven echter niet te verhuizen, want als onderdeel van de nauwere samenwerking, krijgt Haas F1 een eigen onderkomen in Maranello, zo vertelde teambaas Mattia Binotto onlangs tijdens de kerstlunch waar ook RacingNews365 virtueel bij aanwezig was. Echter, spieken bij elkaar is er niet bij.

"Men werkt in een volledig vrijstaand gebouw en men heeft op geen enkele manier toegang tot de Ferrari-faciliteiten. Het zijn twee gesloten werelden en dat zal ook zo blijven", aldus de teambaas, die benadrukt dat er niet tegen de regels in gehandeld gaat worden door onderlinge ideeën uit te wisselen: "Haas F1 blijft in onze ogen niet meer dan een klantenteam."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië