Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas geeft een update over de coureurskeuze voor 2023

Haas heeft het laatste 'vrije' stoeltje voor het Formule 1-seizoen van 2023 tot haar beschikking: het zitje naast Kevin Magnussen. Teambaas Guenther Steiner legt uit dat de knoop bijna is doorgehakt.

Negentien van de twintig zitjes voor het Formule 1-seizoen van 2023 zijn bezet. Het laatste nog te vergeven stoeltje is het stoeltje naast Kevin Magnussen bij Haas. Momenteel rijdt Mick Schumacher er nog, maar na wisselvallige resultaten in het huidige seizoen is het allerminst zeker dat hij er volgend jaar wederom zal rijden. Haas is namelijk ook in gesprek met een oude bekende uit de Formule 1. Nico Hulkenberg is een serieuze optie voor het team. Guenther Steiner zegt dat er binnenkort een keuze wordt gemaakt, mogelijk al voor de GP van Brazilië (zondag 13 november). "Het is bijna afgerond", zegt hij bij het Duitse RTL . De kansen voor Schumacher zijn 50/50, zo legt Steiner uit. "Het gaat mij niet meer over een race of over een ronde, maar over wat de juiste keuze is voor de toekomst van Haas op de middellange termijn. De coureur die we volgend jaar kiezen, moet het hele team verder helpen. Een jongere versus een ervaren coureur? Wat is beter voor het team? Dat moeten we gaan beslissen."

Schumacher of Hulkenberg?

De prestaties van Schumacher spelen natuurlijk een rol bij de coureurskeuze voor 2023, maar volgens Steiner zal dit niet de doorslaggevende factor zijn. Althans, punten halen is geen vereiste. "Het is niet dat we hebben gezegd dat Mick nu punten moet scoren en hij dan wel of niet het stoeltje heeft. Dat is niet waar het omgaat. Het gaat om de toekomst van het team." Er wordt zeer waarschijnlijk gekozen tussen Hulkenberg en Schumacher. Steiner liet weten dat ze het zeer belangrijk vinden wie het team op een stabiele manier kan leiden in de komende jaren. Gesprekken met Hulkenberg lopen in ieder geval. "Ik ken Nico al jaren. We hebben gesprekken en we moeten erachter gekomen welke coureur wat kan bieden voor het team", aldus de teambaas, die een andere coureur, Daniel Ricciardo, lekker zelf uit laat vogelen wat hij wil. "Ricciardo moet zelf weten wat hij wil voor zijn toekomst. Hij moet kiezen. Als hij een stap terug wil zetten om daarna twee stappen voorwaarts te kunnen doen, dan moet hij dat zelf beslissen. Daar heeft hij mij niet voor nodig."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs