Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Haas geeft een update over de coureurskeuze voor 2023

Haas heeft het laatste 'vrije' stoeltje voor het Formule 1-seizoen van 2023 tot haar beschikking: het zitje naast Kevin Magnussen. Teambaas Guenther Steiner legt uit dat de knoop bijna is doorgehakt.

Schumacher Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Negentien van de twintig zitjes voor het Formule 1-seizoen van 2023 zijn bezet. Het laatste nog te vergeven stoeltje is het stoeltje naast Kevin Magnussen bij Haas. Momenteel rijdt Mick Schumacher er nog, maar na wisselvallige resultaten in het huidige seizoen is het allerminst zeker dat hij er volgend jaar wederom zal rijden.

Haas is namelijk ook in gesprek met een oude bekende uit de Formule 1. Nico Hulkenberg is een serieuze optie voor het team. Guenther Steiner zegt dat er binnenkort een keuze wordt gemaakt, mogelijk al voor de GP van Brazilië (zondag 13 november). "Het is bijna afgerond", zegt hij bij het Duitse RTL.

De kansen voor Schumacher zijn 50/50, zo legt Steiner uit. "Het gaat mij niet meer over een race of over een ronde, maar over wat de juiste keuze is voor de toekomst van Haas op de middellange termijn. De coureur die we volgend jaar kiezen, moet het hele team verder helpen. Een jongere versus een ervaren coureur? Wat is beter voor het team? Dat moeten we gaan beslissen."

Schumacher of Hulkenberg?

De prestaties van Schumacher spelen natuurlijk een rol bij de coureurskeuze voor 2023, maar volgens Steiner zal dit niet de doorslaggevende factor zijn. Althans, punten halen is geen vereiste.

"Het is niet dat we hebben gezegd dat Mick nu punten moet scoren en hij dan wel of niet het stoeltje heeft. Dat is niet waar het omgaat. Het gaat om de toekomst van het team."

Er wordt zeer waarschijnlijk gekozen tussen Hulkenberg en Schumacher. Steiner liet weten dat ze het zeer belangrijk vinden wie het team op een stabiele manier kan leiden in de komende jaren. Gesprekken met Hulkenberg lopen in ieder geval.

"Ik ken Nico al jaren. We hebben gesprekken en we moeten erachter gekomen welke coureur wat kan bieden voor het team", aldus de teambaas, die een andere coureur, Daniel Ricciardo, lekker zelf uit laat vogelen wat hij wil.

"Ricciardo moet zelf weten wat hij wil voor zijn toekomst. Hij moet kiezen. Als hij een stap terug wil zetten om daarna twee stappen voorwaarts te kunnen doen, dan moet hij dat zelf beslissen. Daar heeft hij mij niet voor nodig."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

25 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct