Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2023

Haas heeft 'duidelijk bewijs' bij protest tegen Red Bull en consorten

Haas is in protest gegaan tegen de uitslag van de GP van de Verenigde Staten. Teambaas Guenther Steiner vertelt waarom hij wil zien dat de uitslag verandert in het voordeel van zijn coureurs.

Perez US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Haas vond dat er tijdens de GP van de Verenigde Staten niet goed naar de track limits werd gekeken. Men zou het hebben gemunt op coureurs van drie teams, namelijk Red Bull, Aston Martin en Williams. Nico Hulkenberg kwam namens Haas als elfde over de meet in Austin.

Tijdens de race werd Albon niet schuldig bevonden aan het overtreden van de track limits, maar concludeerden de stewards dat hij in bocht zes 'mogelijk track limits had overschreden', maar 'alhoewel die indicatie er was, was het beschikbare bewijs niet genoeg om op accurate en consistente wijze te concluderen dat er overtredingen hadden plaatsgevonden'.

Duidelijk bewijs

In gesprek met Motorsport Total vertelt teambaas Guenther Steiner waarom men twee weken na het einde van de race een protest heeft ingediend. Om een protest kans van slagen te geven, moet het team met 'nieuw en significant' bewijs komen. Volgens de Haas-voorman ligt dat er.

"Er bestaan regels. Als de stewards niet over de juiste informatie beschikken, dan kunnen ze natuurlijk niet ingrijpen. Dat snappen we volledig. Nu hebben we echter de informatie en we gaan zien wat de FIA doet zodra ze die info wel tot hun beschikking hebben."

"Ik snap helemaal dat ze de beelden nog niet hebben gezien, maar als dat zo is, hoe kunnen ze dan met zekerheid een beslissing nemen? Nu hebben we echter duidelijke bewijzen", aldus de Italiaan.

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"