Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas kan na nieuwe megadeal mee gaan strijden om F1-podiums

Haas F1 is er van overtuigd dat de nieuwe megadeal met sponsor MoneyGram hen dichter bij de top kan brengen. De strijd om podiums moet in de toekomst aan kunnen worden gegaan.

Nadat Haas F1 begin dit jaar afscheid nam van de Russische hoofdsponsor Uralkali zat het team zonder grote geldschieter. Teameigenaar Gene Haas sprong bij en achter de schermen werd de zoektocht geopend naar een nieuwe naam die men op de auto kon plakken. Afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat Haas een naam had gevonden. MoneyGram, een financieel dienstverlener uit Amerika die wereldwijd opereert en een omzet heeft van meer dan een miljard dollar per jaar. Logischerwijs is teambaas Guenther Steiner in zijn nopjes met de nieuwe deal. "Ik ben gewoon heel blij, blij voor het hele team. We hebben hier hard aan gewerkt. Aan het begin van de zomer hebben we de discussies met MoneyGram opgestart. Het was een goede dialoog en zodra we doorhadden dat we met elkaar in zee wilden gaan, hebben we het contract opgesteld. En nu zitten we hier!", zo vertelt de Italiaan tijdens de persconferentie waar RacingNews365 aanwezig was. "We kijken uit naar de meerjarige samenwerking met MoneyGram. Ik kan hier niet blijer mee zijn", glundert Steiner.

Nieuwe stap voor Haas

De Amerikaanse renstal moet de laatste jaren op de kleintjes letten. Vorig jaar werd de auto niet een keer geüpdatet en ook in 2022 kwam er slechts een grote update voor de VF-22. In de toekomst moet dat verleden tijd zijn. Haas kan namelijk ook gaan spenderen tot aan de budgetlimiet, iets wat eerder nog niet kon. "Met het budgetplafond kunnen we door deze deal tot aan het plafond komen", is Steiner blij. "Dan hebben alle teams een vergelijkbaar platform om mee te werken. De grote teams kunnen natuurlijk nog wat meer uitgeven buiten het plafond om, maar op de middellange tot lange termijn zouden we om podiums kunnen vechten." "Door deze deal kunnen we dat over enkele jaren gewoon doen. Ik beloof niets voor volgend jaar, want we hebben twee slechte jaren achter de rug, die we nog redelijk goed hebben doorstaan." "We blijven onszelf verbeteren, maar we moeten realistisch zijn: dat gaat tijd in beslag nemen. Ik ga niet roepen wanneer we races gaan winnen en dat soort dingen, maar dit is de stap naar het volgende niveau voor Haas F1." Totdat het zover is, schuwt het team van Steiner hard werk in ieder geval niet. "We zijn niet bang om hard te zwoegen en dingen te bereiken. Dat gaan we ook blijven doen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden