Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas kan na nieuwe megadeal mee gaan strijden om F1-podiums

Haas F1 is er van overtuigd dat de nieuwe megadeal met sponsor MoneyGram hen dichter bij de top kan brengen. De strijd om podiums moet in de toekomst aan kunnen worden gegaan.

Magnussen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Haas F1 begin dit jaar afscheid nam van de Russische hoofdsponsor Uralkali zat het team zonder grote geldschieter. Teameigenaar Gene Haas sprong bij en achter de schermen werd de zoektocht geopend naar een nieuwe naam die men op de auto kon plakken.

Afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat Haas een naam had gevonden. MoneyGram, een financieel dienstverlener uit Amerika die wereldwijd opereert en een omzet heeft van meer dan een miljard dollar per jaar. Logischerwijs is teambaas Guenther Steiner in zijn nopjes met de nieuwe deal.

"Ik ben gewoon heel blij, blij voor het hele team. We hebben hier hard aan gewerkt. Aan het begin van de zomer hebben we de discussies met MoneyGram opgestart. Het was een goede dialoog en zodra we doorhadden dat we met elkaar in zee wilden gaan, hebben we het contract opgesteld. En nu zitten we hier!", zo vertelt de Italiaan tijdens de persconferentie waar RacingNews365 aanwezig was.

"We kijken uit naar de meerjarige samenwerking met MoneyGram. Ik kan hier niet blijer mee zijn", glundert Steiner.

Nieuwe stap voor Haas

De Amerikaanse renstal moet de laatste jaren op de kleintjes letten. Vorig jaar werd de auto niet een keer geüpdatet en ook in 2022 kwam er slechts een grote update voor de VF-22. In de toekomst moet dat verleden tijd zijn. Haas kan namelijk ook gaan spenderen tot aan de budgetlimiet, iets wat eerder nog niet kon.

"Met het budgetplafond kunnen we door deze deal tot aan het plafond komen", is Steiner blij. "Dan hebben alle teams een vergelijkbaar platform om mee te werken. De grote teams kunnen natuurlijk nog wat meer uitgeven buiten het plafond om, maar op de middellange tot lange termijn zouden we om podiums kunnen vechten."

"Door deze deal kunnen we dat over enkele jaren gewoon doen. Ik beloof niets voor volgend jaar, want we hebben twee slechte jaren achter de rug, die we nog redelijk goed hebben doorstaan."

"We blijven onszelf verbeteren, maar we moeten realistisch zijn: dat gaat tijd in beslag nemen. Ik ga niet roepen wanneer we races gaan winnen en dat soort dingen, maar dit is de stap naar het volgende niveau voor Haas F1."

Totdat het zover is, schuwt het team van Steiner hard werk in ieder geval niet. "We zijn niet bang om hard te zwoegen en dingen te bereiken. Dat gaan we ook blijven doen."

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen