Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Haas kondigt vrijdagcoureur aan voor GP van Spanje

De GP van Spanje begint voor Nico Hulkenberg later dan voor de meeste coureurs. Tijdens de eerste vrije training moet de Haas-coureur namelijk zijn plekje afstaan aan een andere rijder.

Hulkenberg FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oliver Bearman zal tijdens de eerste vrije training voor de GP van Spanje in actie komen in de plaats van Nico Hulkenberg. Het wordt voor de 19-jarige Brit zijn tweede vrije training van dit jaar bij Haas. Tijdens de GP Emilia-Romagna reed hij al een training in de wagen van Kevin Magnussen en einidgde toen op P15. Eerder dit jaar maakte hij namens Ferrari ook al zij debuut in de Formule 1, toen Bearman Carlos Sainz verving bij de GP van Saoedi-Arabië. De Spanjaard had toen een blindedarmontsteking. 

Haas-teambaas Ayao Komatsu: "We hebben Bearman weer bij ons voor VT1. Deze keer in plaats van Nico, zodat hij verder kan gaan waar hij in Imola gebleven was." Komatsu heeft ook bevestigd dat de Grand Prix van Spanje de eerste echte gelegenheid zal zijn om het upgrade-pakket van Haas echt goed te kunnen beoordelen in hogesnelheidsbochten. Cruciaal voor Komatsu is dat hij het team nu wil zien presteren op het niveau dat hij verwacht, want tijdens de laatste twee races in Monaco en Canada bleven de prestaties achter bij de verwachtingen.

Kijkend naar wat hij dit weekend, het begin van een triple-header met daarna races in Oostenrijk en Groot-Brittannië, wil zien zegt Komatsu: "Gelukkig is een groot deel van ons team in Groot-Brittannië gevestigd, dus het helpt dat de laatste race van deze triple-header in Groot-Brittannië is, maar het blijft erg zwaar. Het is dus heel belangrijk dat we goed voor onszelf zorgen, zodat we op ons best kunnen presteren, efficiënt en gefocust zijn, vooral na twee races waar onze prestaties op het circuit niet optimaal waren. Dat mogen we niet laten gebeuren, dus we moeten naar onszelf kijken en zien hoe we het beste kunnen presteren."

Praat mee!

Viaplay
x
Lawson of Ricciardo? Marko 'bevestigt' nieuwe line-up VCARB