Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas kijkt ondanks alles uit naar 2024: "Kans om te verbeteren"

De Haas-bolide van aankomend seizoen moet volgens de topmannen vooruitgang kunnen boeken ten opzichte van voorgaande seizoenen. De VF-24 is de eerste bolide van de koningsklasse voor aankomend seizoen die tot nu toe onthuld is.

Haas is het eerste team dat de fysieke bolide van 2024 laat zien. De Amerikaanse renstal presenteerde de VF-24 op 2 februari in stijl, en is daarmee het eerste team tot nu toe dat een fysieke onthulling heeft gehad.

Los van de bolide eruit ziet, blikken de topmannen bij Haas blikken in ieder geval met goede hoop vooruit naar het aankomende seizoen. "Ik kijk ernaar uit om de VF-24 te zien rijden en racen. Een gevoel dat ik deel met onze partners en het hele team", legt teameigenaar Gene Haas uit. "Met Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen weten we ook dat we een geweldig stel coureurs achter het stuur hebben .Hun ervaring zal opnieuw van onschatbare waarde blijken terwijl we ons programma verder ontwikkelen gedurende het jaar."

Haas refereert terug naar 2023 als een 'tussenseizoen': "We hebben het tussenseizoen gebruikt om de processen in gang te zetten om beter te worden en om uiteindelijk onze algemene prestaties te verbeteren. Binnenkort zullen we zien hoe we het doen."

"Het blijft een spannend moment"

Ook de kersverse teambaas Ayao Komatsu heeft vertrouwen in de toekomst. "We zijn realistisch over onze verwachtingen voor de VF24, om mee te beginnen, maar het blijft een spannend moment in elk Formule 1-seizoen wanneer je de auto laat zien."

De bolide zullen we pas in actie zien tijdens de testdagen in Bahrein van 21 tot en met 23 februari. "Er ligt veel werk voor ons klaar waarmee we vooruitgang kunnen boeken en onze prestaties kunnen verbeteren, maar iedereen is gemotiveerd en staat te popelen om met de VF-24 de baan op te gaan. Ik weet dat we onze tijd in Bahrein zullen maximaliseren (de testdagen, red.) met alle verschillende zaken die we moeten aanpakken. Kortom, we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan en het seizoen te beginnen."

De fans hoeven aan het begin van het seizoen dan ook nog niet veel van Haas te verwachten: "Ik denk nog steeds dat we in Bahrein achteraan op de grid zullen staan, zo niet laatste."

De winterstop was hectisch, maar de goede hoop is aanwezig bij het team. "Het is duidelijk druk geweest, maar het is echt positief. Iedereen die ik spreek ziet dit als een kans om te verbeteren. Ik denk dat veel mensen hetzelfde gevoel hadden - niet weten waar dit team naartoe gaat, hoe het zich gaat verbeteren. We hebben een duidelijk doel, visie en communicatie nodig en we moeten bepaalde barrières wegnemen die er niet hoefden te zijn. Iedereen moet begrijpen waar ze mee te maken hebben, hoe dit team vooruit gaat en wat onze benadering is van hoe we gaan racen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Ziet Ferrari-komst Newey wel zitten