Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas-teambaas erkent eerste, moeilijke beslissing: "De tijd zal het leren..."

Ayao Komatsu is pas net een half jaar teambaas van Haas, maar moest al snel beslissen wie hij volgend jaar in de auto wil hebben. In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt de Japanner over de uitdagingen die dat met zich mee brengt.

Magnussen Komatsu
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas F1-baas Ayao Komatsu gelooft dat 'alleen de tijd zal leren' of zijn beslissing om Kevin Magnussen te vervangen de juiste is geweest. Bij zijn eerste grote beslissing als teambaas koos Komatsu ervoor om het contract van Magnussen aan het einde van 2024 niet te verlengen. Zodoende komt er een einde aan de periode van de Deen bij Haas, die verdeeld over twee periodes zeven seizoenen voor de Amerikaanse renstal reed.

Magnussen pakte de enige poleposition voor Haas tijdens de Grand Prix van Sao Paulo in 2022, maar zijn F1-carrière zal waarschijnlijk aan het einde van het jaar worden beëindigd na de beslissing bij Haas om niet verder te gaan met de Deen. Oliver Bearman en Esteban Ocon komen naar het Amerikaanse team, terwijl Nico Hulkenberg na dit jaar naar Stake F1/Audi trekt. Terugkijkend op zijn beslissing om Magnussen geen nieuw contract te geven, geeft Komatsu zijn eigen gevoelens weer en laat hij weten dat de tijd uit gaat wijzen of hij gelijk heeft.

"Ik moest Kevin bijvoorbeeld laten weten dat we niet doorgaan met hem", zo vertelt Komatsu in een exclusief interview met RacingNews365. "Het is geen onderdeel van mijn werk dat ik leuk vind, maar ik moest het doen. Of ik gelijk heb of niet, zal de tijd leren. Maar op dat moment heb ik een beslissing genomen waarvan ik denk dat het de juiste is, in het belang van het team."

Komatsu kreeg eerder dit jaar de taak om Guenther Steiner te doen vergeten bij Haas. Onder leiding van de Japanner is Haas al vrij snel uitgegroeid van lelijk eendje naar een prima team in het middenveld. Volgens Komatsu is er echter nog een hoop te winnen bij het kleine Amerikaanse team. 

"Ik denk dat we nog veel dingen open hebben staan en een daarvan waren de coureurs, dus het was erg fijn om dat zo snel mogelijk af te ronden. We hebben echter nog steeds een hoop zaken open staan, maar we zijn er de laatste tijd in geslaagd om veel van de grote onderwerpen af te sluiten, dus het voelt alsof we vooruitgang boeken."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Waarom Verstappen en Red Bull 2025 nú al moeten redden