Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Haas-teambaas is klagende Grosjean spuugzat

Guenther Steiner is op zijn zachtst gezegd not amused over de uitspraken van zijn coureur Romain Grosjean over de boordradio en in de media. De 34-jarige coureur gaf meermaals aan helemaal niet blij te zijn met zijn Haas en de teambaas is het gejammer nu beu.

Grosjean Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Tijdens het raceweekend in Sotsji was er met enige regelmaat een klaagzang van Romain Grosjean te horen over de boordradio van Haas. De Fransman gaf vooral aan dat hij veel problemen heeft met de balans van zijn auto, waardoor hij naar eigen zeggen halsbrekende toeren uit moest halen om zijn bolide op de baan te houden.

Teambaas Guenther Steiner hoorde die uitspraken en was daar logischerwijs niet blij mee. "Romain vertelde op tv heel duidelijk wat hij van de auto vindt", zegt hij tegenover onder meer RacingNews365. "Hij praat tegen journalisten, zodat hij dat niet hoeft te doen in persberichten." Grosjean wond er in gesprek met de media geen doekjes om. "Hij zei heel duidelijk wat hij van onze auto vindt. Goed voor hem."

Het moge duidelijk zijn: Steiner heeft behoorlijk de de balen van de situatie. "We weten wat er niet goed gaat. Ik ben ook altijd heel eerlijk tegen jullie over wat er gebeurt", zegt hij tegen de aanwezige pers. "We zijn er niet blij mee en we verstoppen niets voor jullie." Steiner lijkt te hopen dat Grosjean verantwoordelijkheid gaat nemen voor zijn uitspraken. "Het gaat mij om de manier waarop hij iets zegt. Als hij denkt dat het op deze manier moet, dan doet hij dat maar lekker."

Zijn uitlatingen zullen Grosjeans kansen op een stoeltje voor volgend jaar bepaald geen goed doen. Haas heeft nog twee stoeltjes te vergeven en er staan veel coureurs te trappelen om te tekenen voor een zitje. Zo zijn onder meer Sergio Perez, die de zak kreeg bij Racing Point, en Ferrari-junioren Mick Schumacher, Callum Ilott en Robert Shwartzman nog beschikbaar.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"