Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas-teambaas licht keuze voor Bearman toe

Oliver Bearman komt in 2025 uit voor Haas. Ayao Komatsu, de teambaas van Haas, verklaart de keuze voor de talentvolle Brit.

Komatsu Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al een tijdje in de lucht en is dan nu eindelijk bevestigd: Oliver Bearman komt in 2025 uit voor het team van Haas. De coureur uit de Ferrari Driver Academy gaat zo zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 afwerken. Bearman maakte namens Ferrari in Saoedi-Arabië zijn debuut als vervanger van Carlos Sainz en liet een goede indruk achter door als zevende over de streep te komen. Nu wacht dus een échte kans.

Ayao Komatsu, de teambaas van Haas, verklaart waarom het Amerikaanse team voor Bearman heeft gekozen. "Het is opwindend om een jonge coureur met zoveel talent als Oliver een zitje in de Formule 1 te kunnen geven. Hij heeft zich tot een volwassen coureur ontwikkeld onder begeleiding van de Ferrari Driver Academy. De wereld zag dat met eigen ogen aan toen hij op het laatste moment werd opgeroepen om deel te nemen aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Oliver bewees dat hij er meer dan klaar voor was en dat hebben we zelf ook kunnen zien door hem tijdens vrije trainingen in te zetten. We kijken ernaar uit om hem verder te ontwikkelen als coureur en de vruchten te plukken van zijn talent, zowel in als naast de auto. Oliver is een geweldige kerel."

Ook Gene Haas, de eigenaar van het team, reageert verheugd op de komst van Bearman. "Ik ben blij dat we Oliver de kans kunnen geven om in de Formule 1 te rijden. Hij is zonder twijfel een interessante rookie, niet alleen door zijn prestatie in Saoedi-Arabië, maar ook door hoe hij zijn relatie met het team heeft ontwikkeld. Ik ben persoonlijk erg benieuwd hoe hij als coureur zal groeien en we kijken ernaar uit om hem te zien presteren voor Haas. Het is een spannende periode voor het team en het contract van Oliver laat zien dat we blijven investeren in talent."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership