Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Haas-teambaas luidt noodklok na crashes van Mazepin en Schumacher

Haas F1 wist al dat het een zwaar Formule 1-seizoen zou gaan worden in 2021. Het Amerikaanse team koos namelijk voor twee rookies. Nikita Mazepin crashte tijdens de eerste races van het seizoen veelvuldig, maar tijdens de laatste races is het Mick Schumacher die het team al de nodige reparatie kosten bezorgde en daar is Haas F1-teambaas Guenther Steiner klaar mee.

Schumacher Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Guenther Steiner was tijdens de Grand Prix van Hongarije als altijd zeer duidelijk met zijn uitspraken richting zijn huidige coureurs. Tegenover onder andere RacingNews365 liet de teambaas van Haas F1 weten dat hij niet meer op onnodige kosten zit te wachten. "Mick Schumacher maakte een paar flinke klappers in de laatste vijf races. Wanneer je spint kan dit natuurlijk altijd gebeuren, maar de kosten beginnen behoorlijk op te lopen dit seizoen", waarmee Steiner refereert naar de crashes van zijn andere coureur, Nikita Mazepin. Ook de Rus crashte dit F1-seizoen al een aantal keer van de baan.

"De crashes beginnen op dit moment gewoon te veel te worden en daardoor lopen de kosten hoog op. Voor nu kunnen we dat nog handelen, maar de kosten moeten niet verder oplopen. Er zijn nu namelijk te regelmatig crashes en ze worden ook te groot", aldus Steiner die zag hoe Schumacher tijdens de GP van Hongarije bijvoorbeeld de kwalificatie misliep door een afgeschreven Haas F1-bolide. De Italiaan is zich ervan bewust dat hij met zijn coureurs om tafel moet, om ze wat lessen bij te brengen.

"We maken te veel fouten, maar tegelijkertijd ter verdediging van Nikita, moet ik geen we gebruiken want de laatste tijd heeft hij geen crashes meer gemaakt. Het is nu vooral Mick die wat crashes heeft veroorzaakt en dat moet beter gaan in de komende races. Daarom zullen we ook de coureurs beter moeten uitleggen van hoe belangrijk het is dat we geen onnodige kosten maken. Natuurlijk moeten de coureurs soms ook risico's nemen, maar ze moeten goed beseffen wanneer ze die risico's kunnen nemen."

"Tijdens een vrije training valt er echter niks te winnen en daarom moet het ook duidelijk zijn dat er in de vrije training geen risico's worden genomen." Woorden van Steiner die zeker indruk zullen maken op Schumacher. De Duitser zal de zomerstop dan ook gebruiken om over zijn crashes na te denken.

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull