Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-teambaas niet blij met coureurs: "Dat mag op deze manier niet gebeuren"

Wat voor Haas leek op een dubbele finish in de punten mondde na de safety car uit in twee beschadigde auto's. Teambaas Guenther Steiner uit zijn frustratie en geeft aan erg teleurgesteld te zijn.

Haas-coureur Mick Schumacher stond op het punt zijn eerste F1-punten ooit te scoren tijdens de Grand Prix van Miami. Maar dit mooie vooruitzicht kwam ten einde na een crash met goede vriend Sebastian Vettel. Schumacher moest door de crash zijn voorvleugel vervangen en kwam daardoor als laatst over de finishlijn. Ook teamgenoot Kevin Magnussen had een puntenfinish voor het grijpen, maar verloor posities nadat hij tijdens de safety car naar binnen wilde voor een nieuw setje rubber. Later in de race was de Deen betrokken bij een incident met Lance Stroll en kon de race niet uitrijden. Ondanks de slechte kwalificatie van Haas op zaterdag kwam het Amerikaanse team op het eerste oog goed uit de verf in haar thuisrace. Toch gooide Haas een goed resultaat in het putje. "We hadden onszelf herpakt, maar tien rondes voor de finish verpestten we het", laat Guenther Steiner weten aan Autosport . "We kunnen niemand anders dan onszelf de schuld geven", vervolgt hij.

Steiner uit frustratie

Steiner was niet tevreden met de keuzes die de coureurs maakten in Miami. "Ik sta niet in de schoenen van de coureur, maar vanzelfsprekend kunnen we op deze manier geen punten verliezen", vertelt hij over het incident van Schumacher . Ook Magnussen maakte een keuze die achteraf niet goed uitpakte. "Hij wilde graag naar binnen komen voor een pitstop. Onze suggestie was om geen pitstop te maken, maar hij zei dat hij nieuwe banden wilde. Achteraf zei hij: 'Het was mijn fout, ik had het niet moeten doen'", laat Steiner weten. De teambaas van Haas vindt het enorm zonde op dit soort momenten punten mis te lopen. Vooral omdat de auto dit jaar veelbelovend is. "De snelheid is positief, maar deze potentie moet je benutten. Het is een gemiste kans met een auto als deze." "Ik ben erg teleurgesteld, omdat we door een paar fouten eindigden met niets. Of ja niets, we eindigden met kapotte onderdelen."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst