Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ayao Komatsu

Haas wil slag slaan op rijdersmarkt: "Duurt niet lang meer"

Haas is een van de teams die nog geen coureurs heeft vastgelegd voor 2025. Volgens de teambaas van het Amerikaanse team, Ayao Komatsu, gaat het echter niet lang meer duren tot er een beslissing wordt genomen.

Komatsu Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari zette het 'Silly Season' van dit jaar in de F1 al heel vroeg in volle gang. Daar kwam ook de aankondiging van Nico Hulkenberg bij. De Duitser stapt na dit jaar over van Haas naar Stake F1/Audi, waardoor ook Haas, eerder dan gewenst, wordt meegetrokken in de stoelendans. Volgens de teambaas van Haas, Ayao Komatsu, gaat het echter niet lang meer duren tot het Amerikaanse team haar coureurs voor 2025 bekend gaat maken.

De verwachting is al langere tijd dat Oliver Bearman volgend jaar bij Haas zal rijden. De jonge Brit maakte indruk op de hele paddock toen hij Carlos Sainz verving bij Ferrari tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië en zes punten pakte na slechts één vrije training ter voorbereiding. Hij neemt dit jaar ook deel aan zes FP1-sessies voor Haas en vervult daarnaast taken als reservecoureur. Komatsu verwacht binnenkort een bevestiging van zijn overstap naar de F1, zonder te onthullen uit welke coureurs zijn line-up zou kunnen bestaan.

"Ja, het duurt niet lang meer," vertelde hij aan de media, waaronder RacingNews365, toen hem werd gevraagd hoe dicht hij bij de bevestiging van de plannen van het team voor 2025 was. "Dus laten we zeggen, ja, binnen een paar weken tot maanden."

Zoektocht naar jeugd en ervaring

Wie Bearman gaat vergezellen bij het Amerikaanse team, is nog steeds een punt van discussie in de paddock. Toen het vertrek van Hulkenberg werd aangekondigd, werd aangenomen dat dit waarschijnlijk de directe F1-toekomst van Kevin Magnussen zou redden. De Deen heeft veel ervaring binnen de Formule 1 en rijdt al jaren bij het Amerikaanse team, maar de recente prestaties zorgen toch voor twijfels.

Guanyu Zhou, van wie wordt verwacht dat hij zijn stoeltje bij Stake F1 kwijtraakt, staat hoog op de shortlist van Haas. De Chinese coureur kan rekenen op aanzienlijke financiële steun en uitgebreide commerciële mogelijkheden in China. Dat laatste is iets wat ongetwijfeld aantrekkelijk zal zijn voor een team dat vaak met een klein budget moet rondkomen. Esteban Ocon's aanstaande vertrek bij Alpine heeft ook geleid tot speculaties dat Haas zijn volgende thuis in de F1 wordt. De 27-jarige bevestigde na de Grand Prix van Canada dat zijn toekomstplannen binnenkort bekend zullen worden gemaakt, wat suggereert dat hij voor komend jaar al iets heeft gevonden.

Komatsu heeft verder ook inzicht gegeven in zijn denkwijze en wat zijn voorkeur heeft binnen de rijderskeuze van het Amerikaanse team. De verwachting is dat het team zal proberen ervaring te combineren met de jeugdige Bearman. Dit stak de 48-jarige Japanse teambaas ook zeker niet onder stoelen of banken: "Als team groeien we. We zijn het team aan het verbeteren. Een behoorlijk dynamische situatie dus, dus ik denk dat de combinatie van goede jeugd en ervaring om ons de referentie te geven een behoorlijk opwindende combinatie zou zijn."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership