Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas zet Magnussen tijdelijk aan de zijlijn in Imola

Kevin Magnussen zal komend weekend iets langer moeten wachten voor hij de baan op mag. De Deen wordt tijdens de eerste vrije training vervangen door Oliver Bearman.

Bearman Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het was al een tijdje bekend, maar Haas heeft het nu ook officieel bevestigd. Oliver Bearman zal komend weekend voor het eerst dit jaar actief zijn in een vrije training namens het Amerikaanse team. De Ferrari-junior zal dit seizoen minimaal zes keer in actie komen tijdens een Grand Prix-weekend, om zo een stevige basis te leggen voor een mogelijk F1-debuut.

Vorig seizoen reed de Brit al twee eerste vrije trainingen voor Haas, onder meer in Mexico. Het uurtje dat Bearman nu krijgt in Imola was op voorhand de eerste kennismaking voor hem geweest met de 2024-auto's, echter het verhaal is bekend. Carlos Sainz moest in Saoedi-Arabië plotseling onder het mes met een blindedarmontsteking, waardoor Bearman, als reservecoureur van zowel Ferrari als Haas, zijn debuut kon maken tijdens een Grand Prix.

Voor Kevin Magnussen is dit wel een volgende tik. De geplaagde Deen kent een verschrikkelijke start van het seizoen. Magnussen is tot op heden in elke race verslagen door zijn vertrekkende teamgenoot Nico Hulkenberg én moet enorm op zijn tellen gaan passen als we kijken naar het aantal strafpunten. Door twee dramatische weekenden in zowel China als Miami, staat Magnussen inmiddels al op tien strafpunten. In de Formule 1 wordt je geschorst voor één wedstrijd, wanneer je de twaalf strafpunten aantikt. 

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez