Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hakkinen: "Dat maakt Verstappen na al die jaren een superieure Formule 1-coureur"

Mika Hakkinen is diep onder de indruk van wat Max Verstappen de laatste jaren laat zien in de Formule 1. Hij weet ook dat hem dat niet aan is komen waaien. Dat blijkt als hem gevraagd wordt wat Verstappen zo dominant maakt.

Verstappen world champion
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bovenstaande vraag wordt Mika Hakkinen voorgelegd in zijn persoonlijke videocolumn van Unibet. In zijn antwoord rept hij over een optelsom van de afgelopen 13 tot 14 à 15 jaar.

"Hij is niet enkel zo dominant omdat hij vorig jaar gewonnen heeft (en daarmee de ban heeft gebroken, red.)", zo begint Mika Hakkinen zijn weloverwogen antwoord. "Al het werk dat Max Verstappen in zijn carrière heeft verricht gedurende de laatste 13 à 14 jaar heeft geleid tot dit."

"Hij is op alle vlakken van het racen tot het uiterste gegaan. Dat heeft nu geleid tot een ongelooflijke mate van vertrouwen in zijn eigen kunnen en in wat hij doet. Hij neemt geen onnodige risico's. Van buitenaf lijkt hij soms wat wild, maar alles wat hij doet is weloverwogen. Dat is wat we tegenwoordig aanschouwen met Max Verstappen."

Hakkinen maakt vergelijking

Overigens vergeet Hakkinen de rol van het team zeker niet: "Die dominantie komt ook deels voort uit het feit dat het team het heel goed doet, met inbegrip van goede ontwerpers, een goede motor en goede aerodynamica."

"Maar als coureur heeft Max gewoon al het (voorbereidende) werk de afgelopen 15 jaar gedaan", zo keert Hakkinen terug bij de oorspronkelijke vraag: "Dat betaalt zich nu uit."

Hakkinen vergelijkt het met iemand die naar de universiteit gaat: "Je wil afstuderen in een bepaalde richting en uiteindelijk zal je het felbegeerde papiertje wel halen, maar veel hangt af van hoe intensief je studeert. Hoe veel ben je bereid op te geven? Dat gold ook voor Verstappen."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"