Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hakkinen: "Dat maakt Verstappen na al die jaren een superieure Formule 1-coureur"

Mika Hakkinen is diep onder de indruk van wat Max Verstappen de laatste jaren laat zien in de Formule 1. Hij weet ook dat hem dat niet aan is komen waaien. Dat blijkt als hem gevraagd wordt wat Verstappen zo dominant maakt.

Verstappen world champion
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bovenstaande vraag wordt Mika Hakkinen voorgelegd in zijn persoonlijke videocolumn van Unibet. In zijn antwoord rept hij over een optelsom van de afgelopen 13 tot 14 à 15 jaar.

"Hij is niet enkel zo dominant omdat hij vorig jaar gewonnen heeft (en daarmee de ban heeft gebroken, red.)", zo begint Mika Hakkinen zijn weloverwogen antwoord. "Al het werk dat Max Verstappen in zijn carrière heeft verricht gedurende de laatste 13 à 14 jaar heeft geleid tot dit."

"Hij is op alle vlakken van het racen tot het uiterste gegaan. Dat heeft nu geleid tot een ongelooflijke mate van vertrouwen in zijn eigen kunnen en in wat hij doet. Hij neemt geen onnodige risico's. Van buitenaf lijkt hij soms wat wild, maar alles wat hij doet is weloverwogen. Dat is wat we tegenwoordig aanschouwen met Max Verstappen."

Hakkinen maakt vergelijking

Overigens vergeet Hakkinen de rol van het team zeker niet: "Die dominantie komt ook deels voort uit het feit dat het team het heel goed doet, met inbegrip van goede ontwerpers, een goede motor en goede aerodynamica."

"Maar als coureur heeft Max gewoon al het (voorbereidende) werk de afgelopen 15 jaar gedaan", zo keert Hakkinen terug bij de oorspronkelijke vraag: "Dat betaalt zich nu uit."

Hakkinen vergelijkt het met iemand die naar de universiteit gaat: "Je wil afstuderen in een bepaalde richting en uiteindelijk zal je het felbegeerde papiertje wel halen, maar veel hangt af van hoe intensief je studeert. Hoe veel ben je bereid op te geven? Dat gold ook voor Verstappen."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde