Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen: 'Dat zou zwaar zijn voor Hamilton om van Mercedes te accepteren'

Mika Hakkinen denkt dat Lewis Hamilton komend F1-seizoen gewoon op de grid verschijnt, tenzij de Mercedes-bolide enorm tegenvalt. In dit geval kan het nog wel eens lastig worden voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Nog altijd heerst er complete radiostilte rondom Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur heeft zich stilgehouden sinds de Grand Prix van Abu Dhabi, waar hij de wereldtitel op het allerlaatste moment verloor van Max Verstappen. Veel Formule 1-prominenten hebben zich al uitgesproken over het mogelijk stoppen van Hamilton met zijn F1-carrière. Zo ook Mika Hakkinen. In gesprek met PA legt de tweevoudig wereldkampioen uit dat Hamilton hoogstwaarschijnlijk wel door zal gaan met racen, maar het misschien enorm tegen kan gaan vallen als Mercedes niet vooraan de grid staat. "Het avontuur van Lewis in de Formule 1 is al heel lang gaande en er zijn zoveel factoren waardoor hij door kan gaan (of juist niet)." "Lewis heeft het zelfvertrouwen. Hij heeft veel gewonnen, veel op het podium gestaan en iedereen kijkt naar hem en denkt: 'Wauw, jij bent geweldig!'. Hij zal denken dat het door moet gaan op deze manier, dus het wordt een heel interessant jaar voor hem."

Wat als Mercedes ondermaats presteert?

Met de reglementswijzigingen die komend seizoen ingaan, bestaat er natuurlijk een kans dat Mercedes de plank volledig misslaat en geen goed materiaal levert aan Hamilton en zijn nieuwe teamgenoot George Russell. "De reglementen zijn drastisch veranderd. Het wordt een compleet nieuwe machine en de kans bestaat dat de ontwerpers geen optimale machine hebben gebouwd", aldus Hakkinen. "Als dat bij Lewis gebeurt, dan wordt het heel zwaar voor hem om dat te accepteren", voorspelt de Flying Finn . "Als je altijd op de top van de berg hebt gestaan en nu ineens weer opnieuw naar boven moet gaan klimmen omdat je niet de beste auto hebt, dan wordt het erg emotioneel voor hem om dat vol te houden. Er zijn veel vraagtekens rondom Hamilton. We weten niet of hij nog terugkomt, maar laten we hopen van wel."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi