Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen deelt van welk team hij veel verwacht in 2024

Max Verstappen won de afgelopen drie jaar de wereldtitel in de Formule 1. Oud-wereldkampioen Mika Hakkinen verwacht dit jaar veel van het team van McLaren als uitdager van de Nederlander.

Mika-Hakkinen-Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © @f1mikahakkinen

Oud-McLaren coureur Mika Hakkinen won in 1998 en 1999 de wereldtitel in de Formule 1 en werd in 2000 tweede achter Michael Schumacher. De Fin laat in gesprek met BILD weten dat hij veel verwacht van McLaren in 2024. "Na de desastreuze start van 2023 hebben ze zich zeer goed en vooral constant ontwikkeld. En met Lando Norris en Oscar Piastri hebben ze naast Ferrari waarschijnlijk het sterke rijdersduo."

"Zowel Norris als Piastri hebben beide de potentie om wereldkampioen te worden. Piastri zet Norris onder druk en dat zal ook Max Verstappen dit jaar voelen", zo denkt Hakkinen.

'Mercedes staat op kruispunt'

Mercedes, het team dat jarenlang dominant was en van 2014 tot en met 2021 de constructeurstitel won, staat volgens Hakkinen 'op een kruispunt'. "Na een decennium vol met succes hebben de afgelopen twee seizoenen hun stempel gedrukt op de verantwoordelijken en medewerkers binnen het team. En dat is goed, want je moet nu boos zijn. Je moet de onvoorwaardelijke wil om te winnen opnieuw ontwikkelen. Het team moet weer een team worden, die blinde verstandhouding ontwikkelen, die ontbreekt momenteel", zo is de Fin duidelijk.

Volgens de tweevoudig wereldkampioen draait het team nog steeds om Lewis Hamilton. "Ook al gaat George (Russell, red.) aan zijn derde seizoen bij Mercedes beginnen, is het duidelijk dat het om het team van Lewis draait. Hij rijdt er al sinds 2013 en heeft jarenlang met veel monteurs en engineers samengewerkt."

Waar Russell Hamilton in 2022 versloeg, werd Hamilton in 2023 derde en eindigde Russell als achtste in de strijd om de wereldtitel. "Dat verbaasde me niet. Als teamgenoot van een zevenvoudig wereldkampioen zijn alle ogen automatisch op jou gericht. Het maakt dan niet uit of je op het podium bent geëindigd als je teamgenoot heeft gewonnen. Het is voor alle teams hetzelfde, maar George racet tegen een recordkampioen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'