Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen geniet van grote machtsverschuiving in de Formule 1-top

De bloedstollende finale van de Grand Prix van Saoedi-Arabië liet de harten van F1-kenners sneller kloppen, zo ook die van Mika Hakkinen. De voormalig coureur is ontzettend blij met de machtsverschuivingen in de koningsklasse.

Ferrari kan na een aantal moeizame jaren weer vechten voor overwinningen en mogelijk zelfs voor de wereldtitels in de Formule 1. Terwijl de Scuderia het ontzettend goed doet, gaat het juist minder bij Mercedes. Mika Hakkinen vindt het hoog tijd dat er wat verschuivingen plaatsvonden in de pikorde binnen de F1. In zijn column voor Unibet spreekt hij vol lof over het gevecht tussen Charles Leclerc en Max Verstappen in Djedda. "Het was een fantastisch gevecht voor de overwinning! We zagen het allerbeste van Charles en Max daar en het is geweldig om te zien hoe gelijk ze aan elkaar zijn. Er is erg veel respect tussen de twee, dat zie je aan hoeveel ze elkaar vertrouwen tijdens het racen." Uiteindelijk won Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië door slim gebruik te maken van de DRS-zones op het Jeddah Corniche Circuit. "De manier hoe ze beiden DRS gebruikten om een strategisch voordeel te krijgen was fascinerend, maar uiteindelijk kon Charles niet wegrijden van Max. Hij timede alles uiteindelijk perfect, al werd de overwinning gepakt met slechts een halve seconde... en dat over 300 kilometer! Dat laat maar zien hoe close het gevecht was."

Wisseling van de wacht bij de topteams

"Na twee races is er te zien dat er een machtsverschuiving is binnen de Formule 1", vervolgt de Flying Finn zijn analyse na afloop van de Saoedische GP. "We wisten in Bahrein dat Leclerc enorm sterk is in de Ferrari en support krijgt van teamgenoot Carlos Sainz, maar nu Red Bull de problemen met de brandstoftoevoer heeft opgelost, lijken ze net zo competitief." Ferrari en Red Bull zijn enorm gewaagd aan elkaar, maar bij het andere 'topteam' gaat het minder goed. Mercedes is teruggezakt in de rangorde. "Mercedes heeft een behoorlijk aantal problemen om op te lossen voordat ze bij Red Bull en Ferrari zitten. Dat moeten ze snel gaan doen, want de twee andere teams gaan keihard door met het ontwikkelen."

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"