Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mika Hakkinen

Hakkinen geniet van grote machtsverschuiving in de Formule 1-top

De bloedstollende finale van de Grand Prix van Saoedi-Arabië liet de harten van F1-kenners sneller kloppen, zo ook die van Mika Hakkinen. De voormalig coureur is ontzettend blij met de machtsverschuivingen in de koningsklasse.

Hamilton Alonso Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Ferrari kan na een aantal moeizame jaren weer vechten voor overwinningen en mogelijk zelfs voor de wereldtitels in de Formule 1. Terwijl de Scuderia het ontzettend goed doet, gaat het juist minder bij Mercedes. Mika Hakkinen vindt het hoog tijd dat er wat verschuivingen plaatsvonden in de pikorde binnen de F1.

In zijn column voor Unibet spreekt hij vol lof over het gevecht tussen Charles Leclerc en Max Verstappen in Djedda. "Het was een fantastisch gevecht voor de overwinning! We zagen het allerbeste van Charles en Max daar en het is geweldig om te zien hoe gelijk ze aan elkaar zijn. Er is erg veel respect tussen de twee, dat zie je aan hoeveel ze elkaar vertrouwen tijdens het racen."

Uiteindelijk won Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië door slim gebruik te maken van de DRS-zones op het Jeddah Corniche Circuit. "De manier hoe ze beiden DRS gebruikten om een strategisch voordeel te krijgen was fascinerend, maar uiteindelijk kon Charles niet wegrijden van Max. Hij timede alles uiteindelijk perfect, al werd de overwinning gepakt met slechts een halve seconde... en dat over 300 kilometer! Dat laat maar zien hoe close het gevecht was."

Wisseling van de wacht bij de topteams

"Na twee races is er te zien dat er een machtsverschuiving is binnen de Formule 1", vervolgt de Flying Finn zijn analyse na afloop van de Saoedische GP. "We wisten in Bahrein dat Leclerc enorm sterk is in de Ferrari en support krijgt van teamgenoot Carlos Sainz, maar nu Red Bull de problemen met de brandstoftoevoer heeft opgelost, lijken ze net zo competitief."

Ferrari en Red Bull zijn enorm gewaagd aan elkaar, maar bij het andere 'topteam' gaat het minder goed. Mercedes is teruggezakt in de rangorde. "Mercedes heeft een behoorlijk aantal problemen om op te lossen voordat ze bij Red Bull en Ferrari zitten. Dat moeten ze snel gaan doen, want de twee andere teams gaan keihard door met het ontwikkelen."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"