Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hakkinen moet kiezen tussen Verstappen en Hamilton: "Van hem kan ik leren"

Wie zou je als teamgenoot kiezen indien je de keuze had: Lewis Hamilton of Max Verstappen? Mika Hakkinen geeft antwoord.

XPB 1222948 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er bestaat geen twijfel over dat Max Verstappen en Lewis Hamilton tot de beste coureurs van de Formule 1 behoren. De beide heren hebben een bijzondere staat van dienst opgebouwd en laten race in race uit zien wat ze kunnen bewerkstelligen in een snelle auto. Maar wie van de twee heb je liever als teamgenoot? Mika Hakkinen, die in 1998 en 1999 wereldkampioen werd bij McLaren, buigt zich over die kwestie in de eindejaarsspecial van F1 Talks bij Viaplay.

"Dat is een heel goede vraag", opent Hakkinen. "Het gaat er om dat je succesvol bent voor jezelf en het team. Als je successen wil boeken met het team en je teamgenoot, moet je samenwerken. Dus je moet niet alleen kijken naar de kwaliteiten, techniek en snelheid van de coureur, maar ook wie de beste teamplayer is. Welke teamgenoot kan werken met monteurs, designers, engineers, marketing en media? Je moet dat pakket hebben met je teamgenoot om een succesvol team te creëren."

"Hij is ontzettend ervaren"

Maar wie heeft de voorkeur van Hakkinen? Verstappen of Hamilton? "Als ik nu zou moeten kiezen, dan liever Lewis. Hij is ontzettend ervaren in alle aspecten, dus ik zou van hem kunnen leren en tijd besparen. En natuurlijk is hij supersnel. Ik denk dat Lewis een interessante teamgenoot zou zijn."

De Fin legt uit waarom hij Verstappen in dit scenario passeert. "Max is uiteraard heel snel, maar op de lange termijn zou het denk ik niet zo'n goede keuze zijn als je kijkt naar de mogelijke kansen voor een team. Dat geldt voor mij, waarschijnlijk zou het met mij niet zo goed werken."

Volgens Hakkinen bestaat er geen twijfel wie zijn beste teamgenoot is geweest. In de aflevering zit de desbetreffende persoon zelfs naast hem. "David Coulthard, zonder twijfel. Iedereen weet dat. We hebben zeven jaar samen gereden (bij McLaren red.)."

Ook interessant:

Giedo van der Garde maakte bekend dat hij gaat stoppen als autocoureur. De Nederlander is openhartig over dat besluit in een exclusief interview met RacingNews365: "Wat ben ik allemaal aan het doen?"

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'