Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hakkinen: "Verstappen had Hamilton ook zonder spin niet verslagen"

In navolging van vele andere prominenten velt ook Mika Hakkinen in zijn eigen column een oordeel over de Turkse Grand Prix. Hij zag dat Verstappen de snelheid goed te pakken had aan het begin van de race, maar vraagt zich hardop af of de Nederlander ook zonder zijn fout had gewonnen.

Perez Verstappen Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Mika Hakkinen keek vol bewondering naar de Turkse Grand Prix en zag hoe Lewis Hamilton de sterren van de hemel reed. "Hij had op geen betere manier aan de wereld kunnen demonstreren hoe goed hij is dan hij afgelopen zondag deed. Zijn zevende titel leek onvermijdelijk na het verloop van het seizoen, maar de manier waarop hij het in Turkije vanaf de derde startrij in zware omstandigheden voor elkaar bokste, was indrukwekkend."

Daar waar Hamilton excelleerde, zo wisten de Red Bull-coureurs ondanks een sterk begin van het weekend geen vuist te maken gedurende de race. Alleen aan het begin zag het er veelbelovend uit, maar nadat beide coureurs een pirouette maakte, konden ze een goede eindklassering wel vergeten.

"Het leek erop dat Verstappen de race ging winnen, want de Red Bull-Honda-bolides zagen er tijdens de beginfase van de race zeer snel uit. Toen Verstappen van de baan raakte na zijn inhaalpoging bij Perez en Albon ook spinde, was hun kans op de overwinning bekeken", oordeelt Hakkinen in zijn column voor Unibet.

Maar, of die overwinning voor Verstappen of Albon er ook zonder hun fouten was gekomen, lijkt hem heel sterk. "Ik betwijfel het of Verstappen Hamilton in het tweede deel van de race had kunnen verslaan", aldus de tweevoudig wereldkampioen, die tot slot nog wat lovende woorden had voor twee andere coureurs.

Sergio Perez en Sebastian Vettel vielen hem namelijk ook in positieve zin op. "Het was een briljant resultaat van Perez, en met Vettel die derde finishte zal Lawrence Stroll ondanks de teleurstellend verlopen race van zijn zoon toch nog hebben kunnen glimlachen. Het duo laat zien dat ervaring echt meetelt in zware omstandigheden zoals deze", aldus Hakkinen.

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Het antwoord op deze en vele andere vragen krijg je in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1