Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Hakkinen ziet 'heel interessant' jaar voor Norris: "Lando ervaart dat nu ook"

Lando Norris is na de zomerstop weer wat dichter richting Max Verstappen gekropen in het rijderskampioenschap. De jonge Brit begint serieus een bedreiging te vormen voor de Nederlander. Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen is dan ook erg onder de indruk van de ontwikkeling van Norris.

Hakkinen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris heeft met nog acht Grands Prix te gaan nog altijd alle kans op een eerste wereldtitel. De 24-jarige Brit staat 62 punten achter op regerend wereldkampioen Max Verstappen, maar komt de laatste weken steeds dichterbij. Een enorme ontwikkeling van Norris, die pas begin dit jaar voor het eerst een Grand Prix wist te winnen.

Die ontwikkeling is ook Mika Hakkinen niet ontgaan. De Fin werd zelf twee keer wereldkampioen met McLaren en geniet van de ontwikkeling die Norris momenteel doormaakt. "Zijn doel is niet om races te winnen. Zijn doel is om een wereldkampioenschap te winnen", aldus de Fin tegenover Unibet International. "Dit jaar is heel interessant om te zien. McLaren is in staat geweest om de auto steeds verder te ontwikkelen en ook Lando wordt met de week beter."

"Je ziet wel aan Lando's gedrag dat hij denkt: 'Ik zou willen dat ik deze auto in de eerste Grand Prix al had gehad.' Maar als ik naar zijn zelfvertrouwen kijk, blijft dat maar groeien. Als je terugkijkt naar het begin van het seizoen, zie je een aantal rijdersfouten, omdat hij zo zijn best doet. Maar nu hij zijn zelfvertrouwen op het gewenste niveau heeft en hij een auto heeft waarmee hij echt kan rijden zoals hij wil rijden, hoeft hij niet van die onnodige risico's te nemen", aldus Hakkinen, die zelf in 1998 en 1999 de coureurstitel wist te winnen. 

Gelijkenissen met eigen carrière

Hakkinen is echt onder de indruk van de manier zoals Norris met de kampioenschapsstrijd omgaat. "Weet je, het is gewoon verbazingwekkend. Ik ben erg onder de indruk. Zijn houding ten opzichte van de fans, zijn houding ten opzichte van het team, zijn houding ten opzichte van een teamorder en zijn houding wat betreft de problemen en fouten. Het is voortdurend een zeer constructieve aanpak."

"Je ziet hem gewoon denken: 'Ja, ik ben erg loyaal geweest aan het team. Ja, ik heb altijd in dit team geloofd en dat betaalt zich nu terug'. En dat is denk ik het beste wat hij ooit heeft meegemaakt", aldus Hakkinen. De Fin ziet ook erg veel gelijkenissen tussen Norris en zichzelf, toen hij bij McLaren kwam te rijden. "Toen ik bij het team kwam in 1993, duurde het een paar jaar voordat ik mijn eerste overwinning behaalde in 1997, maar ik wist wel meteen: dit team doet de juiste dingen."

"Deze ploeg is financieel sterk. Dit team heeft de juiste mensen. Ze zoeken (ondertussen) naar nog meer goede mensen om naar het team te komen. Ze investeren in de juiste dingen. Ja, ik weet dat ze op een dag de auto voor me zullen bouwen waarmee ik kan winnen. En dat heeft Lando nu ook ervaren. En dat is schitterend om te zien!"

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld