Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton baart opzien met reactie op clash Verstappen en Norris

De touché tussen Max Verstappen en Lando Norris werd al snel een veelbesproken onderwerp na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk, maar Lewis Hamilton wil niks weten van het incident en gaat er verder ook niet op in.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Oostenrijk eindigde in tranen voor Max Verstappen en Lando Norris nadat de beide heren elkaar raakten in het gevecht om de overwinning. George Russell kwam als lachende derde tevoorschijn en ging er uiteindelijk met de zege vandoor, maar zonder dat allesbepalende incident was de kans toch aanzienlijk groot dat Verstappen of Norris de strijd om de hoogste trede van het podium uit zouden vechten.

Waar twee kijven, hebben twee schuld. Het gezegde spreekt boekdelen, maar toch dacht Norris daar na afloop van de race anders over. De Brit schoof de schuld in de schoenen van zijn Nederlandse concullega, maar daar was niet iedereen het mee eens. Er werd de afgelopen dagen regelmatig over gesproken, maar Hamilton voelt zich niet geroepen om ook deel te nemen aan dat gesprek.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië werd er nog kort teruggeblikt op het incident tussen de beide rivalen, maar Hamilton reageerde stellig toen hem gevraagd werd naar zijn kijk op de situatie. De Brit had niet zoveel zin om erop in te gaan. "Ik denk daar niet echt over na. Ik was vooral bezig met mijn eigen race en het vieren van de overwinning van Mercedes (nadat Russell als eerste over de streep kwam, red.)."

"Ik denk niet dat ik Lando nog advies hoef te geven over hoe hij het beste het gevecht aan kan gaan met Max. Ze rijden nu al jaren tegen elkaar, dus mijn woorden zullen geen verschil maken. Het gaat mij verder ook helemaal niets aan, want het gaat niet over mij."

Na afloop van de race op de Red Bull Ring liet McLaren-teambaas Andrea Stella ook weten wat hij van het incident vond, al was de Italiaan allesbehalve te spreken over de acties van Verstappen. Volgens Stella kon dit alleen gebeuren omdat dergelijke acties in het verleden niet vaak genoeg af werden gestraft, maar Hamilton reageerde stellig op die gedachte. "Ik ga daar gewoon niet in mee, dat is mijn antwoord. Ik ben het daar echt niet mee eens."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'