Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton beoordeelt hard gevecht met Verstappen: "Verwacht niks minder"

Lewis Hamilton heeft in de persconferentie na de Grand Prix van Brazilië gereageerd op het moment waarop hij samen met Max Verstappen van de baan ging.

De vraag aan Lewis Hamilton was simpel tijdens de persconferentie na de Formule 1 Grand Prix van Brazilië: "Wat vond jij van de manier van verdedigen van Max Verstappen bij jouw eerste poging om hem in ronde 48 in te halen?" "In het heetst van de strijd... ik weet het niet zo goed. Ik denk dat ik in eerste instantie wat op hem voor lag en dat hij vasthield aan zijn lijn, waardoor we allebei asfalt tekortkwamen. Nou ja, hij kwam asfalt te kort, waardoor ik duidelijk ontwijkende acties moest ondernemen en ook wijd moest gaan."

Hamilton minder verongelijkt dan Mercedes

Toch lijkt Hamilton er allemaal niet zo'n punt van te maken, niet zoals de Mercedes-teamleiding dat bijvoorbeeld wel deed: "Ik moet zeggen dat ik er niet al te lang bij stilstond. Ik zal de herhalingen ervan moeten zien, maar we zijn nu eenmaal hard met elkaar in gevecht en ik verwacht ook niet anders." "We hebben elkaar niet geraakt en dat is goed", zo besluit Hamilton zijn antwoord. Wedstrijdleider Michael Masi gaf tegenover onder andere RacingNews365 aan waarom Verstappen niet werd bestraft voor het incident, maar ook dat ene belangrijk stuk 'bewijsmateriaal' ontbrak.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"