Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton bevestigt: "Ik ga een nieuw Mercedes-contract tekenen"

Lewis Hamilton en Mercedes gaan voorlopig nog niet uit elkaar. Het huidige contract loopt tot eind 2023, maar de Brit is van plan om langer door te gaan.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Toto Wolff heeft het al een enkele keer geroepen, maar ook Lewis Hamilton zelf bevestigt nu dat hij van plan is om een nieuwe Mercedes-deal te gaan tekenen. De twee partijen zijn op papier nog tot en met 2023 aan elkaar verbonden, maar als het aan beide partijen ligt, dan wordt die verbintenis verlengd.

In gesprek met de BBC laat Hamilton dat voor het eerst weten, ondanks het tegenvallende seizoen dat hij en zijn team nu meemaken. "We gaan een nieuwe deal sluiten. We gaan de komende maanden samen zitten en het er over hebben, denk ik."

"Het is mijn doel om bij Mercedes te blijven. Ik ben al sinds ik dertien was aan Mercedes verbonden. Het is echt mijn familie. Zij hebben mij door dik en dun bijgestaan. Toen ik geschorst werd op school, alles wat ik in 2020 heb meegemaakt (toen hij zich hard maakte voor meer inclusiviteit en diversiteit in de Formule 1, red.) en ze hebben me gesteund na mijn fouten en in voor- en tegenspoed.

"Ik geloof echt in dit merk. Ik geloof in de mensen in de organisatie. Ik wil de best mogelijke teamgenoot zijn voor die mensen, want ik ben er van overtuigd dat we dit merk nog beter kunnen maken, toegankelijker en sterker dan het nu is. Daar kan ik, denk ik, een belangrijke rol in spelen."

Hamilton: "Jullie zitten nog even aan me vast"

De zevenvoudig kampioen is naast de Formule 1 met veel verschillende projecten bezig, maar het racen wil hij naar eigen zeggen absoluut niet opgeven. "Aan het einde van elk jaar probeer ik mijn jaar te analyseren en mijn drie- tot vijf-jarenplan te analyseren. Een langer plan is lastig."

"Waar zie ik mezelf terug? Welke dingen wil ik graag doen? Wat zijn mijn doelen? Er komen er steeds meer bij. Er zijn veel dingen gaande, veel succesvolle, positieve dingen die heel veel mogelijkheden tot succes bieden. Maar, ik wil blijven racen. Ik hou van wat ik doe. Ik doe het al dertig jaar en ik heb nog niet het gevoel dat ik moet stoppen. Ik wil nog steeds beter worden."

"Ik zou nu kunnen stoppen en me focussen op andere dingen die in de pijplijn zitten en dan zou ik het ook enorm druk hebben en supergefocust kunnen zijn, maar ik ben hier uit liefde voor de organisatie waar ik ben. Dus ja, jullie zullen nog even met mij door moeten. Jullie zitten nog even aan me vast", aldus de zevenvoudig kampioen.

Ook interessant:

Verstappen en Hamilton zetten samen een F1-record neer

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn stevige concurrenten van elkaar, maar toch hebben ze samen een imposant Formule 1-record neergezet. Welk record dit is, zie je hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

59 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen