Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton biedt excuses aan: "Ik ben ook maar een mens"

Lewis Hamilton haalde zondag na de race hard uit naar de FIA door te stellen dat men er alles aan doet om hem te stoppen. Die woorden lijkt hij nu terug te hebben genomen.

Dat is althans wat je zou kunnen concluderen bij het lezen van één van zijn laatste Instagram posts: "Ik heb het misschien niet altijd bij het rechte eind als ik met tegenslagen te maken krijg. Ik reageer dan misschien niet zoals jullie zouden willen, maar ik ben ook maar een mens en bedrijf mijn sport bovendien zeer gepassioneerd", aldus Hamilton. "Ik leer en groei nog iedere dag, ik koester de lessen die ik leer en ik zal blijven vechten. Ik wil de mensen bedanken die me blijven steunen en altijd aan mijn zijde met mij zullen blijven vechten." Door te stellen dat hij misschien niet het juiste riep, lijkt hij te verwijzen naar de uitspraak die hij deed na de Grand Prix van Rusland ten overstaan van onder andere RacingNews365. Hij werd gestuit door twee keer een tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten: "Dat viel te verwachten. De FIA doet er alles aan om mij te stoppen." De persconferentie waarin hij dat zei vond plaats vond plaats vóór dat de FIA uiteindelijk besloot de twee strafpunten voor de illegale proefstarts in te trekken.

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training