Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Hamilton blijft bij zijn mening: 'Max Verstappen rijdt onvolwassen'

F1-coureur Lewis Hamilton was na afloop van de race niet blij met Max Verstappen. Het tweetal raakte elkaar in de tweede ronde, waarna de race van Verstappen erop zat. Volgens Hamilton rijdt Max onvolwassen.

Direct na de race noemde Hamilton Verstappen op TV een 'dickhead'. Enkele uren na de race sprak de Brit met de pers. Lewis had de beelden van het incident inmiddels gezien en blijft bij zijn mening: Het was de fout van Verstappen.

"Ik heb de beelden bekeken, maar mijn mening is niet veranderd. Ik besloot in het gevecht ruimte te geven en op te geven, omdat is wist dat Max niet op zou geven en me van de baan zou duwen. Hij bleef maar knijpen terwijl daar geen enkele reden voor was."

"Volgens Max zou hij ruimte hebben gelaten voor me, maar dit was niet het geval", liet Hamilton na afloop van de race weten.

Volgens Hamilton had Red Bull met Verstappen een uitstekend resultaat kunnen boeken, maar moet de Nederlander wat tactvoller rijden.

"Max is een jonge coureur en nog altijd lerende. Zijn snelheid is fantastisch, maar soms nemen die jonge gasten de verkeerde beslissingen en teveel risico's. Red Bull had een goed resultaat kunnen behalen, maar zijn onervarenheid en onvolwassen keuzes kostten nu punten."

Hamilton is van mening dat hij of een ervaren coureur als Alonso de situatie anders hadden aangepakt. "Ik weet zeker dat wij een goede race hadden neergezet en veel punten hadden gescoord voor Red Bull. Ik hoop dat Max leert van deze situaties. Ik heb ze zelf ook meegemaakt als jonge coureur, dus weet precies hoe het is."

De Brit geeft nog wel een tip: respect hebben. "Je moet niet te zelfverzekerd worden en vergeten om respect te hebben voor je concurrenten."

Wint Oranje van Qatar? Ontvang liefst 50 keer jouw inzet! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Claim nu jouw Oranje Boost
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar